Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gültekin Avcı: Hidayet Karaca’ya vurduğunuz pranga esasen sizin pranganızdır

Tutuklu bulunan Hidayet Karaca’nın aylık tutukluluk inceleme duruşması yapıldı. Kararın sabah saatlerinde açıklanacağını belirten Karaca’nın avukatı Gültekin Avcı, “Haksız yere Hidayet Karaca’ya vurduğunuz pranga esasen sizin pranganızdır....

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2015 04:22
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2015 04:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gültekin Avcı: Hidayet Karaca’ya vurduğunuz pranga esasen sizin pranganızdır
Tutuklu bulunan Hidayet Karaca’nın aylık tutukluluk inceleme duruşması yapıldı. Kararın sabah saatlerinde açıklanacağını belirten Karaca’nın avukatı Gültekin Avcı, “Haksız yere Hidayet Karaca’ya vurduğunuz pranga esasen sizin pranganızdır. Siz kendinizi mahkum etmiş olursuzun. Zincirlerin sesi sizden yükseliyor Hidayet Karaca’dan değil.” dedi.

14 Aralık özgür medyaya yönelik operasyon kapsamında tutuklanan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile birlikte 9 kişinin aylık tutukluluk incelemesi dün (Pazartesi) yapıldı. 8. Sulh Ceza Hakimi Atilla Öztürk tarafından gerçekleştirilen duruşmada Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunanların ifadeleri Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEBGİS) ile görüntülü olarak alındı. Tutuklu bulunan emniyet mensuplarının bir kısmı savunmalarını kendileri yaparken bir kısmına da avukatları vekalet etti. Tutuklu Hidayet Karacayı ise Avukat Gültekin Avcı, Doğan Akkurt ve Fikret Duran savundu.

Duruşma sonrası basın mensuplarına konuşan Avukat Gültekin Avcı, yaklaşık dört buçuk saat savunma yaptıkları bilgisini verdi. Son duruşmada daha farklı bir savunma yaptıklarını aktaran Avcı, konuyu felsefi, edebi, tarihi ve insani açıdan bir takım örneklerle olayı anlatmaya çalıştıklarını dile getirdi. Hakimin vicdanına seslendiklerinin söyleyen Avcı, “ ‘Vicdanınızda zerre kadar duyarlı bir nokta varsa bu hukuksuzluklara ve kanunsuzluklara nasıl duyarsız kalırsınız?’diye tarihi ve edebi örnekler çerçevesinde konuyu anlattık. ‘Biat ettikleriniz de gidecek. Biat ettiklerinizin de yerinde yeller esecek. Sizin yerinizde de yeller esecek. Bu tarihi zulüm hengamesinin ardından muhakkak hesap sorucular gelecek. O gün ne olacak? Siyasal iktidar bir puan iki puan aşağı düşse bile aynı hukuksuzluklara kanunsuzluklara aynı pervasızlıklara bu cesaretle bu cüretle devam edebilecek misiniz?’ şeklinde çok daha farklı tonlarda savunmamızı genişlettik. Takriben dört saat, dört buçuk saate yaklaşan savunmamız söz konusu oldu” şeklinde konuştu.

Müvekkili Hidayet Karaca’nın Tahşiye soruşturmasıyla nasıl ilişkilendirilebildiğini sorduklarını belirten Avcı, tarihe not düştüklerini dile getirdi. Tahşiye soruşturmasının denetime tabii olduğunu vurgulayan Gültekin Avcı, soruşturmaya ilişkin hukuksuzluğun bulunmadığını dile getirdi. Avcı, bugün Tahşiyecilere verilen beraat kararının da o soruşturmayı hukuksuz hale getirmediğinin altını çizdi. Soruşturmayı yürüten polis şeflerinin henüz mahkum olmadığını vurgulayan Avcı, Karaca’nın bu polislerle kanun dışı en ufak bir irtibatını bile bulunmadığını ifade etti. Abdullah Öcalan hakkında terörist olduğu yönünde kesinleşmiş kararlar bulunduğunu hatırlatan Gültekin Avcı, böyle bir teröristle devlet seviyesinde, hükümet seviyesinde irtibat içerisinde olanlar bulunduğunu söyledi. Abdullah Öcalan’a övgüler dizenlerin bulunduğunu belirten Avcı, bu kişilere de terör örgütü üyesi veya yöneticisi denmesi gerektiğini beyan etti. Hidayet Karaca’nın beraatına olan inancını dile getiren Avcı, “Anayasa Mahkemesi siyasal bir karar verse İnsan Hakları Avrupa Mahkemesi’nden bu karar dönecek. Bir sene, iki sene ve ya üç sene sonra. Haksız yere Hidayet Karaca’ya vurduğunuz pranga esasen sizin pranganızdır. Siz kendinizi mahkum etmiş olursuzun. Zincirlerin sesi sizden yükseliyor Hidayet Karaca’dan değil.” diye konuştu.

Hidayet Karaca'nın tutukluluk incelemesine ilişkin kararın saat 09.00'da açıklanması bekleniyor.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.