Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gültan Kışanak ve Fırat Anlı gözaltına alındı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile Belediye Meclisi Üyesi ve Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanı Fırat Anlı, terör soruşturması kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2016 23:51
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2016 23:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gültan Kışanak ve Fırat Anlı gözaltına alındı
Öte yandan polis ekipleri hem belediye binası hem de Kışanak ve Anlı'nın evlerinde arama çalışması başlattı.

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca terör örgütü PKK'ya yönelik soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı verilen Kışanak, Diyarbakır Havalimanı'nda, DBP Meclis Üyesi Fırat Anlı ise adresinde, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı.

Kışanak ve Anlı, emniyete götürüldü.

BELEDİYE VE EVLERİNDE ARAMA YAPILIYOR

Kışanak ve Anlı’nın gözaltına alındığı saatlerde polis, Büyükşehir Belediyesi’ni abluka altına aldı. Belediye çevresinde olası bir duruma karşı Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları (TOMA) ve çevik kuvvet ekipleri konuşlandırıldı. Daha sonra belediyeye giren polis, başta başkanlık katı olmak üzere tüm katlarda arama başlattı.

Bu sırada, aralarında HDP Diyarbakır milletvekilleri Feleknas Uca ve Çağlar Demirel ile yaklaşık 50 kişilik partili bir grup da belediye önüne gelerek, içeriye girmek istedi. Ancak polis, gruba izin vermedi.

Polisin, Kışanak ve Anlı’nın evinde de arama yaptığı belirtildi.

HDP’Lİ VEKİLLER BELEDİYE ÖNÜNDE

Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ın Ankara dönüşü Diyarbakır havalimanında, Eş Başkan Fırat Anlı’nın ise evinde gözaltına alınmasının ardından Büyükşehir Belediye binasının başkanlık katında başlatılan aramalar sürüyor. Polisin, geniş güvenlik önlemi aldığı ve kimseyi yaklaştırmadığı belediye binasının önüne kısa süre sonra HDP Grup Başkan Vekili Çağdar Demirel, Diyarbakır Milletvekilleri Sibel Yiğitalp, Feleknaz Uca, Demokratik Toplum Partisi Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ile bazı meclis üyeleri, STK temsilcileri ve bazı çalışanları geldi. HDP’li vekiller yetkililerden bilgi almaya çalışırken, barikatı aşmaya çalışan Tuncel ile polisler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

PERSONELİ MESAJLA BİLGİ VERİLDİ

Bu arada, büyükşehir belediyesinden çalışanlara ve basın kuruluşlarına atılan mesajda, "Büyükşehir belediyesi eşbaşkanlarımız bu akşam, gözaltına alınmıştır. Tüm belediye çalışanlarını, belediyemize sahip çıkmaya davet ediyoruz" denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.