Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gülen’in yeğeninin evinde bulunanlar şaşkınlık yarattı

Gaziantep'te, polisin düzenlediği operasyonla yakalanan ve dün çıkarıldığı mahkemece tutuklanan FETÖ/PDY terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen’in yeğeni Ahmet Ramiz Gülen’in kaldığı evde yapılan aramada, özel şekilde muhafaza edilen kıl, tırnak ile nereye ait olduğu bilinmeyen toprak ve taş bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2016 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2016 12:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gülen’in yeğeninin evinde bulunanlar şaşkınlık yarattı
Askeri darbe girişiminin ardından Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanmasına Yönelik başlatılan soruşturma ve operasyon kapsamında, terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen’in Gaziantep’e geldiği bilgisine ulaşıldı.

Çalışma başlatan polis, Fethullah Gülen’in ağabeyi Kutbettin Gülen’in oğlu Ahmet Ramiz Gülen’in terör örgütünün Gaziantep’teki faaliyetlerini yönlendirmek, örgütün önümüzdeki süreçte nasıl hareket edeceği yönünde örgüt mensuplarını bilgilendirmek amacıyla örgütsel toplantılar düzenlemek iddiası ile kente geldiğini belirledi. Bunun üzerine harekete geçen polis, geçen 28 Temmuz akşamı Ahmet Ramiz Gülen’in bulunduğunu saptadığı Ahmet Karayazı’nın evinde operasyon düzenledi. Operasyonda Ahmet Ramiz Gülen ile ev sahibi Ahmet Karayazı yakalandı.

Gözaltına alınan 2 şüphelinin evinde yapılan aramada ise çok sayıda dijital materyal, terör örgütüne ait dokümanlar, bir profesöre ait lisans diploması, uzmanlık belgesi ile özel muhafaza içerisinde; tırnak parçası, siyah-beyaz renklerde kıl parçaları, nereye ait olduğu bilinmeyen bir miktar toprak ve taş ele geçirildi. Polisin özel olarak muhafaza edilen saç veya sakal kılı ile tırnağın terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen’e ait olup olmadığını araştırırken, yine bulunan taş ve toprağın da Pensilvanya’dan getirilmiş olma ihtimalini incelediği kaydedildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorgulanan Gülen ve Karayazı, işlemlerinin tamamlanmasının ardından dün çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

2 CEZAEVİ GÖREVLİSİ TUTUKLANDI

Öte yandan FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen infaz koruma memuru Emrah Dalkıran ile cezaevi personeli Abdulkadir Deniz, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 5 infaz koruma memuru, 1 katip, 1 özel okul öğretmeni ile 1 işçi adli kontrol şartıyla, 1 infaz koruma memuru ile 1 sosyolog ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.