Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gülen'e eşcinsel dedi, sonu ölüm oldu!

Gazeteci Haydar Meriç cinayetinde hakkında yakalama kararı bulunan istihbaratçı komiser Tolga G yakalandı.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2016 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2016 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gülen'e eşcinsel dedi, sonu ölüm oldu!
Tolga G'nin, cinayetten önce Haydar Meriç'i fiziki takip altına alan Ankara, İstanbul ve Kırklareli'ndeki istihbaratçı polislerin koordinasyonu sağladığı iddia ediliyor.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz Haziran ayında, Gazeteci Haydar Meriç'in öldürülmesi ve yasadışı dinleme iddiaları ile ilgili başlattığı operasyonda 30 istihbaratçı polisi gözaltına almış, 9'u tutuklanmıştı. Operasyonda, Haydar Meriç'i öldürülmeden önce fiziki takip altına alan Ankara İstihbarat Darie, İstanbul İstihbarat Şube ve Kırklareli İstihbarat Şube polislerinin koordinesini sağladığı belirlenen İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli Komiser Tolga G kaçmıştı. Organize Şube ekipleri, operasyonda yakalanamayan Tolga G'nin yakalanması için teknik ve fiziki takip yürüttü. Firari komiserin izini bulan ekipler Tolga G'yi gözaltına aldı. Tolga G, emniyetteki sorgusunun ardından savcılığa sevk edildi.

'GÜLEN EŞCİNSEL' DİYE KİTAP YAZACAĞINI SÖYLEDİ, ÖLDÜRÜLDÜ

Polisin iddialarına göre, şüpheliler gazeteci Haydar Meriç’i Fethullah Gülen hakkında ‘eşcinsel’ olduğuna dair kitap yazacağını öğrenmelerinin ardından düzmece bir raporla sol terör örgütü kapsamına sokarak dinlemeye aldı. Meriç'in cesedi 18 Haziran 2011'de Düzce Akçakoca açıklarında bulundu. Meriç öldürülmeden önce Ankara İstihbarat Daire, İstanbul ve Kırklareli İstihbarat Şube'de görevli 10 polis tarafından fiziki takip altına alındığı, sol bir örgüte üye gösterilerek dinlenildiği, polislerin evine girdiği, evdeki laptobu kopyaladıkları, böcek yerleştirdikleri belirlendi. Kaçırıldığı gece kentteki MOBESE kameralarının kapatıldığı, kaçırıldığı gece saat 00.58’de yaptığı bir telefon görüşmesinin ses kaydının emniyet sisteminden silindiği, 10 polisin olaydan önce kullanıma açılan telefon hatlarının olaydan sonra kapatıldığı öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.