Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gülen darbeyi adım adım böyle izlemiş

İhanet gecesi Akıncı'da darbeyi yöneten Adil Öksüz ve Batmaz'ın, kendilerine tahsis edilen odadan gelişmeleri teröristbaşına aktardıkları ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2016 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2016 16:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gülen darbeyi adım adım böyle izlemiş
İhanet gecesi Akıncı Üssü'nde darbeyi yöneten Adil Öksüz ve Kemal Batmaz'ın, kendilerine tahsis edilen odada oluşturulan şifreli iletişim sistemi kanalı ile gelişmeleri dakika dakika teröristbaşı Fetullah Gülen'e aktardıkları ifade ediliyor. Akıncı Üssü'ndeki güvenlik kameralarının kayıtlarında, Kemal Batmaz'ın, eski TİB çalışanı iletişim uzmanı Harun İbiş'in ve darbeci general Hakan Evrim'in bu odaya giriş ve çıkışlarını gösteren görüntülere ulaşılmıştı.

SİSTEMİ BİNİŞ KURDU

Soruşturmayı derinleştiren savcılık, Pensilvanya ile Akıncı Üssü'ndeki 143. Filo arasındaki iletişim sisteminin, ihanet gecesi Akınca Üssü'nde kameralara yakalanan TİB eski çalışanı elektronik ve iletişim uzmanı Harun Biniş'in tarafından oluşturulduğu üzerinde duruyor. İletişimde, internet üzerinden şifreli program ve kriptolu telefon sistemi kullanıldığı, ihanet girişiminin başarısızlıkla sonuçlanması üzerine bu sistemlerin, geride delil bırakmamak için imha edildiği sanılıyor.

AKAR'A AHLAKSIZ TEKLİF

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'a, "sizi kanaat önderimizle görüştürelim" teklifinde bulunan darbecilerin, bu sistemi kullanmayı planladıkları belirtiliyor. Genelkurmay Başkanı Akar, darbeci generallerden Hakan Evrim'in teklifini, şiddetle reddetmiş ve tepki göstermişti.

İLK EMİR ARALIK'TA

FETÖ'nün darbe girişimi kararının, 2015 yılının Aralık ayında Adil Öksüz ve Kemal Batmaz'ın da katıldığı dar kadrolu bir toplantı ile Pensilvanya'da bizzat Fetullah Gülen tarafından verildiği yönünde kuvvetli delillere ulaşıldı.Bu kararın ardından Türkiye'ye dönen Öksüz ve Batmaz'ın, FETÖ'nün asker kadroları ile temasa geçtiği ve ihanet planının yaklaşık sekiz ay süren bir çalışmayla hazırlandığı belirlendi.

SAÇINI KESiP SAKAL BIRAKMIŞ

Teröristler Kemal Batmaz ile Harun Biniş'in cezaevi görüntüleri yayımlandı. Harun Biniş'in, kamera kayıtlarındaki görüntülerle yüzünün karşılaştırılmaması için at kuyruğu saçını kesmesi ve sakal bırakması dikkat çekti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.