Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Gribin yayılmasını önlemek için eller sık sık yıkanmalı”

Son günlerde grip vakalarının arttığı Sivas’ta Uzm. Dr. Sadettin Tuğut, vatandaşlara sık sık ellerini yıkamalarını, kronik hastaların grip aşısı olmalarını ve vücut direncini artırmak için C vitamini açısından zengin gıdaların...

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2015 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2015 16:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
“Gribin yayılmasını önlemek için eller sık sık yıkanmalı”
Son günlerde grip vakalarının arttığı Sivas’ta Uzm. Dr. Sadettin Tuğut, vatandaşlara sık sık ellerini yıkamalarını, kronik hastaların grip aşısı olmalarını ve vücut direncini artırmak için C vitamini açısından zengin gıdaların tüketilmesini tavsiye etti. Tuğut, grip virüsünü taşıyanların, yayılmasını önlemek için maske takmalarını istedi.

Mediyurt Tıp Merkezi Dâhiliye Uzmanı Doktor Sadettin Tuğut, Son zamanlarda influenza virüsüne bağlı grip enfeksiyonuyla ilgili hastanelere müracaatların arttığına dikkat çekti. Grip virüsünden korunmak için vatandaşların gerekli önlemleri alması gerektiğine işaret eden Dahiliye Uzmanı Sadettin Tuğut, “İnfluenza virüsü damlacık enfeksiyonu yoluyla yayıldığı için gripli şahısların enfeksiyonu yaymamaları için korucuyu maske kullanması, hijyenik şartlara dikkat edilmesi, ellerin sık sık yıkanması gibi tedbirlerin alınması gerekir. Vücut direncini artırmak için bol sulu gıdalar ve c vitamini açısından zengin gıdalar tüketilmeli.” dedi.

Gripten korunmak için kronik hastalara grip aşısı olmamalarını tavsiye eden Uzm. Dr. Sadettin Tuğut, şunları söyledi: “En çok korunma yöntemi olarak bilakis riskli grup olarak adlandırılan şeker hastalar, yaşlılar, kronik akciğer ve kalp hastalarının bu enfeksiyondan korunmak için özen göstermeli, bu hastalıktan koruyucu tedbirlerin başında grip aşısı gelmektedir. Enfeksiyon bulaştıktan sonra en kısa zamanda doktorlara müracaat ederek, vücut direncini artırıcı ilaçlar kullanılması da uygun olur. Gerçi grip enfeksiyonu için etkili bir ilaç olamamakla birlikte tedavi için genellikle vücut direncini artırıcı tedbirler uygulanmaktadır."

Uzm. Dr. Tuğut, "Enfeksiyon genellikle hapşırma ve öksürme yoluyla yayıldığı için virüsü taşıyan kişilerin toplu yerlerde maske kullanılması, hapşırırken de bir mendil veya kolla ağzı kapatarak, hapşırılması veya öksürülmesi önem taşımaktadır."şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.