Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Görmez: Hacca giden 9 Türk vatandaşı hayatını kaybetti (2)

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, bu yıl hacca gidenlerden 9 Türk vatandaşının kutsal topraklarda hayatını kaybettiğini açıkladı. Görmez, "Bunlardan sadece bir tanesi trafik kazası diğerleri kalp krizi. Cenab-ı Hak'tan kendilerine...

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2014 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2014 13:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, bu yıl hacca gidenlerden 9 Türk vatandaşının kutsal topraklarda hayatını kaybettiğini açıkladı. Görmez, "Bunlardan sadece bir tanesi trafik kazası diğerleri kalp krizi. Cenab-ı Hak'tan kendilerine rahmet diliyorum." dedi.

    Mehmet Görmez, Kocatepe’de Türkiye Diyanet Vakfı’nın 'Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Bilgilendirme Toplantısı'na katıldı. Toplantıda konuşan Görmez, bütün ibadetlerin gayesinin kurban olduğunu söyledi. Görmez, "Kurban Rabbimize yakın olmaktır. Bugün insanlığın yaşadığı en büyük sorun insanlığın Rabbinden uzaklaşmasıdır. Rabbinden uzaklaşan kendinden, kardeşlerinden uzaklaşıyor. Kardeşlerinden uzaklaşan yeryüzünde fitne, fesat, zulüm meydana getiriyor. Yeryüzünde zulmün egemen olmasını sebebi insanın kendisinden, fıtratından ve yaratıcısından uzaklaşmasıdır. Bugün İslam dünyasından olanların en büyük sebebi insanların, kendisinden, Rablerinden ve fıtratlarından uzaklaşmadır.” ifadelerini kullandı.

    Hacıların Mekke ve Medine’de hac ibadetlerini yerine getirmeye başladıklarını söyleyen Görmez, "61 bin 436 Türkiye’den, 7 bin 749 hacımız da Avrupa’dan hac ibadetini ifa etmek için bize müracaatlarını yaptılar. Hacılarımızın 3’te 2’si Mekke ve Medine’de ibadetlerini yapmaya başladırlar. Geriye kalan 3’te 1’de inşallah en son ayın 28’ine kadar bu ibadete katılmış olacaklar. Bu hacılarımız 3 bin 844 arkadaşımızı görevlendirmiş oluyoruz. Gerçekten bunun 550’si sadece sağlık görevlisi, din görevlisi, kafile başkanı. Her kafilede bir hanım efendi görevli. Hac, dünyanın en önemli ve en büyük organizasyonlarından bir tanesidir." şeklinde konuştu.

    Hac ibadeti sırasında hacılardan hayatını kaybedenlerin olduğunu söyleyen Görmez, "Tabi bu arada hac ibadeti esnasında üzülerek ifade edeyim bizim hala hac ibadetini müracaat eden vatandaşlarımız arasında yaş ortalamamız yüksektir. Yaş ortalaması olarak sürekli gençleşiyoruz. Hele hele umre ibadetinde gençler öne geçmeye başladı ancak çok insanlar da bu ibadete katıldıkları için vefatlarımız da oluyor. Bugün itibariyle 9 hacı adayımız hakkın rahmetine kavuşmuştur. Bunlardan sadece bir tanesi trafik kazası diğerleri kalp krizi. Cenab-ı Hak'tan kendilerine rahmet diliyorum. Hacılarımız birlikte Arafat’ta çıkmış ve Hac ibadetini ifa etmiş olarak huzuruna kabul etmesini diliyorum. Yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Hacılarımızın sıhhat ve afiyet içerisinde ülkelerine dönmelerini Cenab-ı Hakkın nasip etmesini diliyorum." dedi.

    Program kapsamında vekalet için dünyanın değişik yerlerine gönderilen görevlilerden 45 tanesi kürsüye çıktı. Görmez, hepsiyle teker teker konuşup nerelere gideceklerini sordu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.