Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Göçükte kaybolan işçilerin yakınları kararı bekliyor

Afşin-Elbistan Termik Santrali B Ünitesi'ne kömür temin edilen Çöllolar Kömür Havzası'nda 2011 Şubat'ında meydana gelen ve 11 işçinin hayatını kaybettiği iki göçük olayıyla ilgili davanın karar duruşması 7 Ocak'a ertelendi. İki...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 13:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Afşin-Elbistan Termik Santrali B Ünitesi'ne kömür temin edilen Çöllolar Kömür Havzası'nda 2011 Şubat'ında meydana gelen ve 11 işçinin hayatını kaybettiği iki göçük olayıyla ilgili davanın karar duruşması 7 Ocak'a ertelendi.

İki göçükte toplam 11 işçinin hayatını kaybetmiş, ancak yalnızca 2 işçinin cenazesine ulaşılabilmişti. 7 işçi ile ilgili davanın geri çekildiği, 2 işçi ailesinin ise davasını devam ettirdiği öğrenildi. Elbistan Adliyesi’nde gerçekleştirilen son duruşma sonrası bilgi veren kayıp işçilerden Muhsin Koşan’ın yakınları, aradan 32 ay geçtiğini ve artık kararı beklediklerini bildirdi.

Muhsin Koşan’ın Avukatı Kazım Oluç duruşma çıkışında yaptığı açıklamada, “Eksik olan tanıklar dinlenecek. Dava devam etmekte. Henüz karar aşamasına gelmedi. Davayı takip ediyoruz. Şu an iki kişinin davası devam ediyor. Ölenlerden iki kişinin ailesi halen davasını devam ettirmektedir. Diğerleri vazgeçtiğine yönelik mahkemeye dilekçe vermişler. Dava 7 Ocak'a ertelendi. Daha dinlenmeyen tanıklar var, onlar dinlenecek. Mahkeme uygun bir şekilde devam etmekte. Biz adaletin tecelli edeceği kanaatindeyiz.” açıklamasında bulundu.

Muhsin Koşan’ın kardeşi Ali Koşan ise şöyle konuştu: “32 ay geçmiş. Hala karar aşamasına gelinemediyse söylenecek bir şey bulamıyorum. Acılarımız hala taze. Ben Türk adaletinin doğru bir karar vereceğine inanıyorum. Biz bu aşamaya kadar davamızın arkasında dimdik durduk. Dimdik durmaya da devam edeceğiz. Karar aşaması ne zaman çıkar onu bilemiyoruz. 7 Ocak'a ertelendi mahkeme. Artık karar aşamasında da bizim beklediğimiz yönde bir karar çıkmazsa yukarıda Allah’ım var, Yüce Allah’ıma havale ediyoruz.”

Diğer işçi yakınlarının davalarından neden vazgeçtiğini anlayamadığını aktaran kardeş Ali Koşan şunları söyledi: “Neden vazgeçtiler, niye vazgeçtiler bilemiyorum. Ortada çok çeşitli söylentiler var. Para verdiler, para aldılar yok bilmem ne yaptılar, bu tür söylentiler var. Bizim hakkımızda da ailevi olarak söylüyorum ‘anlaşmaya gittiler, para aldılar’ falan denilmiş. Bu lafı kim söylüyorsa gelsin kardeşim. Ben bir para mı almışım, ben bir şey mi demişim. Madem para almışım ben niye davamın arkasında durayım. Öyle herhangi bir şey yok. Biz para almadık. Para talebimiz de yok."

"HALA BİLİRKİŞİ İSTENİYOR"

“Göçük üzerinden tam 32 ay geçti. 32 aydır hala bir karar aşaması çıkmıyorsa bir şey söyleyemiyoruz. Bilirkişi raporlarına itiraz ediliyor yeni bilirkişi raporları isteniyor. Yok İTÜ’den şu profesör gelecek, ODTÜ’den şu profesör gelecek, şunu yapacak, bunu yapacak. Anladığım kadarıyla olay zaman aşımı için uzatmaya çalışılıyor. Bu gün Türkiye’de 32 yıl sonra Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Kenan Evren yargılanıyorsa, 32 ay üzerinden de hiçbir şey olmamıştır. Daha bizim acımız dün gibi duruyor."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.