Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gizem’in katil zanlısı ‘Ağırlaştırılmış müebbet hapisten’ yargılanacak

Adana’da 27 Nisan 2014 tarihinde Kabasakal Mezarlığı Rüzgarlı Tepe mevkiinde vahşice öldürülmüş halde bulunan 6 yaşındaki Gizem Akdeniz’in katil zanlısı Süleyman Akdeniz (25) hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Adana Cumhuriyet...

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2014 18:14
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2014 18:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana’da 27 Nisan 2014 tarihinde Kabasakal Mezarlığı Rüzgarlı Tepe mevkiinde vahşice öldürülmüş halde bulunan 6 yaşındaki Gizem Akdeniz’in katil zanlısı Süleyman Akdeniz (25) hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamaya göre, zanlı Süleyman Akdeniz hakkında "Kendini savunamayacak çocuğu canavarca hisle eziyet çektirerek öldürmek" suçundan “Ağırlaştırılmış müebbet hapis” ve diğer suçlar yönünden de 33 yıla kadar hapis cezası talebiyle Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ne kamu davası açıldı. Minik Gizem, kaybolduktan 36 saat sonra bulunmuştu. 29 Nisan 2014 günü sevk edildiği mahkemece suçunu kabul eden zanlı Süleyman Akdeniz, olayı nasıl gerçekleştirdiğini ayrıntılı bir şekilde anlattı.

Öldürdüğü Gizem Akdeniz'i amcası R.A.'nın torunu olduğunu kaydeden Akdeniz, Gizem'in ablası olan G.A. ile arkadaş olduğunu belirterek, "Birbirimizi seviyorduk. Ailesi bizim arkadaşlık yapmamıza engel oldu. Ailesi derken annesi ve halaları bizim arkadaşlığımıza engel oldular. Ayrıldıktan sonra 1.5 sene sonra tekrar bir araya geldik. G. ile arkadaşlığımızı bir süre devam ettirdik. Ayrıca G.A.'nın çok kıskanç olması etkili olmuştu. Olaydan iki yıl önce söylediğim nedenlerden G.A. ile olan ilişkime son verdim." dedi.

Aileye karşı kin ve nefretinin büyüdüğünü dile getiren katil zanlısı, küçük kız olmasa dahi o aileden birilerini öldürüp veya yaralayacağını dile getirdi. Olay tarihinde ailesini Çobandede mevkiinde pikniğe götürdüğünü belirten Akdeniz, mahkemedeki ifadelerinde şunları söyledi: "Ailemiz kalabalık olduğundan birinci seferinden bir kısım fertlerini götürdüm. İkinci seferde iki ağabeyimi ve yeğenlerimi götürdüm. Eve üstümü değiştirmek için döndüm. Mahalle girişinde Gizem'i ve oynayan mahalle çocuklarını gördüm. Durdum, Gizem'i yanıma çağırarak 5 TL kağıt para verdim. Bana kola almasını söyledim. Mahalleye yakın iki bakkal vardı. Gizem'i beklemekte olduğum sırada, aracın stepnesini çıkararak, evin merdivenlerine bıraktım. Ben Gizem'i kola almaya gönderdikten sonra evlerinde kimsenin olmadığını bildiğimden öldürme fikrini düşündüm. Öldürmek için ne yapabileceğimi düşünürken, evdeki koli bandı aklıma geldi. Bu sırada Gizem de gelmişti. Gizem'i pikniğe götüreceğimden bahisle kandırdım. Aracın arka koltuğuna oturdu. Petrole doğru ilerlerken, yol kenarında bir pet şişe gördüm. Şehir merkezinde çocuğu nereye götürebileceğimi düşündüm. Sonra Kabasakal Mezarlığı'nın ilerisi aklıma geldi. Oraya gittim. Uçurum var mı diye sağa sola bakındım. Uçurum görmeyince, yolun sol tarafını eştim. Orası yeşillik alandı. Gizem'e piknik yerine geldiğimizi söyledim. O da 'hani neredeler' diye sordu."

Gizem'in ailesinin pikniğe geldiğini bildiğini anlatan Süleyman Akdeniz, "Bulunduğumuz yerde aşağıya inmediği için Gizem'i kucağıma aldım. Kucağıma almadan önce de arabadan koli bandını üzerime almıştım. Rampa aşağı indik. Ellerini ve ayaklarını bağladım. Ağzını koli bandı ile yapıştırdım. Aşağıda gözünü kapatarak, üzerimdeki bıçakla vurdum. Fakat bıçağın neresine denk geldiğini görmedim. Çünkü o sırada gözlerim kapalıydı. Ben bu bıçağı özel güvenlik görevlisi olduğumdan işyerimden bulunduruyordum. Ben bıçağı vurduktan sonra Gizem yere düştü. Sonra yerden kalktı bir iki adım attı. Daha sonra yere düştü. Daha sonra benzin döktüm. Benzin dökerken çığlıklar geldi. Kibritle ateşe verdiğimde çığlıklar atmaya başladı. Daha sonra arabanın yanına gittim. 20-25 dakika kadar bekledim, orada ağladım." diye konuştu.

Daha sonra geldiği yoldan Gürselpaşa Mahallesi'ne gittiğini açıklayan Süleyman Akdeniz, şöyle devam etti: "Yeğenim U.A. ile Çobandede'ye gittim. Olayda kullandığım bıçağı cebimde unutmuştum. Çobandede'nin bir yerinde indim ve orada bir yere sakladım. Duvarda bir delik vardı. Oradan içeri itmiştim. Orada bulunduğumuz sırada U.A.'yı Gizem'in ablası aradı. Gizem'in kaybolduğunu söyledi. Bizde mahalleye döndük. Gizem'i arama faaliyetleri devam ederken biz mahalleye döndük. Olay sırasında yakmakta kullandığım, benzinin bir kısmı araçta kalmıştı. Ben olay öncesinde ve sonrasında Gizem'e karşı her hangi bir cinsel davranışta bulunmadım."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.