Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gizem'in cesedi 2 gün sonra bulundu

Adana’da kendisinden 2 gündür haber alınamayan Gizem’in cesedi gece saatlerinde Kabasakal Rüzgarlı Tepe mevkiinde bulundu. Güvenlik güçlerinin yoğun çalışmaları sonucu bulunan Gizem’in cesedi, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu’na getirildi....

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2014 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2014 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gizem'in cesedi 2 gün sonra bulundu
Adana’da kendisinden 2 gündür haber alınamayan Gizem’in cesedi gece saatlerinde Kabasakal Rüzgarlı Tepe mevkiinde bulundu.

Güvenlik güçlerinin yoğun çalışmaları sonucu bulunan Gizem’in cesedi, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Gizem’in yakınları gözyaşlarına boğulurken, olayla ilgili olarak akrabası S.A.nın gözaltına alındığı öğrenildi. Gizem’in bıçaklandığı ve işkence yapılarak öldürüldüğü, daha sonra cesedinin kısmen yakıldığı ileri sürüldü.

Gözaltına alınan gencin, Gizem’in ablasıyla evlenmesine izin verilmediği için çocuğu kaçırıp intikam amaçlı öldürdüğü belirtildi. Zanlının ise olası zanlıların sorgulanması sonucu tespit edildiği, olay yeri tespitinde ise cinayet mahallinde olayla ilgili bir bulguya rastlanmadığı öğrenildi. Ekipler, Gizem’in öldürüldükten sonra Rüzgarlı Tepe civarında bulunan vadiye atılmış olma ihtimalini değerlendiriyor.

Seyhan Belediyesi tarafından minik Gizem’in evinin önünde taziye çadırı kuruldu. Ekipler sandalyeleri getirirken, yakınları ve komşuları da evin önünde toplandı.

KATİL ZANLISI ADLİYEYE ÇIKARILDI

Gizem’i öldürmekten gözaltına alanın akrabası S.A. (25), Emniyet’teki ifadesinin ardından Adli Tıp’ta sağlık kontrolünden geçirildi. Zanlı daha sonra akrep adı verilen zırhlı araç ile Adana Adliyesi’ne getirildi. Bu esnada güvenlik güçleri geniş önlemler aldı, adeta kuş uçurtulmadı. Adliye önünde bekleyen basın mensuplarına görüntü vermemek için zanlı akrep araçla cezaevi araçlarının giriş çıkış yaptığı garaj kapısından içeri alındı.

CENAZE TOPRAĞA VERİLDİ

Adana'da kaybolduktan iki gün sonra öldürülmüş halde bulunan 6 yaşındaki Gizem Akdeniz'in cenazesi, bulunduğu Rüzgarlı Tepe yakınındaki Kabasakal Mezarlığında toprağa verildi. Anne Hatice Akdeniz, kızının katil zanlısı için şüphe etmediğini belirterek, "Ne istedin yavrumdan, sen benden beter ol. Sen gözümün önündeydin de ben nasıl senden şüphe etmedim." diye gözyaşı döktü.

Küçük Gizem'in cenazesi yakınlarınca merkez Seyhan ilçesi Çınarlı Mahallesindeki Adli Tıp Kurumu morgundan otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından alındı. Cenaze küçük kızın oturduğu merkez Seyhan ilçesi Tellidere Mahallesi 72100 Sokak'taki evine götürüldü. Polis olası hadiselere karşı sokakta önlem aldı. Anne Hatice Akdeniz, cenaze için evden ayrılırken kızının katil zanlısı olarak gözaltına alınan S.A. ile ilgili, "Sen gözümün önündeydin de ben nasıl senden şüphe etmedim." dedi. Katil zanlısı S.A.nın daha önce, Gizem'in ablası G. Akdeniz'i ailesinden istediği ancak vermedikleri de ortaya çıktı.

Küçük çocuğun defin işlemleri sırasında yakınları katil zanlısına tepki gösterdi. Bu arada, küçük çocuğun kız kardeşleri de fenalık geçirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Akdeniz ailesine başsağlığı için mezarlığa geldi. Başkan Sözlü baba Mustafa Akdeniz'e taziyede bulunup bir süre sohbet etti. Küçük kızın cenazesi için öğle namazından önce cenaze namazı kılındı. Küçük Gizem, gözyaşlarıyla toprağa verildi. Bu arada, katil zanlısı olarak gözaltına alınan S.A. geniş güvenlik tedbirleri altında adli mercilere sevk edildi.



En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.