Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Giresun’da dershanelerin kapatılmasına ortak tepki

Dershanelerin kapatılması kararına Giresun’da faaliyet gösteren özel dershaneler de tepki gösterdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Giresun Final Dergisi Dershaneleri Kurucusu Erol Aksu, "Dershaneler okullara rakip değil, alternatifte değil. Evet...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2013 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2013 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Giresun’da dershanelerin kapatılmasına ortak tepki
Dershanelerin kapatılması kararına Giresun’da faaliyet gösteren özel dershaneler de tepki gösterdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Giresun Final Dergisi Dershaneleri Kurucusu Erol Aksu, "Dershaneler okullara rakip değil, alternatifte değil. Evet bizler ticaret yapıyoruz. Eğitim hizmeti veriyoruz. Dershaneleri gerekli kılan sebepler belli. Gerek liseler gerek üniversiteler de gerekse memuriyet alımlarında, mezun olan öğrencilerin fazlalığı ve talep edilen okul ve mesleklerdeki kontenjan azlığı sebebiyle veliler öğrencilerinin daha iyi olmasını arzu etmektedir. Hal böyle olunca en iyi okullardaki öğrenciler başta olmak üzere liselerde, meslek liselerinde, orta okullarda öğrenciler ek kursa ihtiyaç duyuyor. Böyle bir talep karşısında bizlerde ihtiyaca cevap veriyoruz. Daha iyisi olmayı istemeyen velinin öğrencisi zaten dershaneye ihtiyaç duymuyor. İhtiyaç duyanlarda bir şekilde bu takviyeyi biz olmasak bile bir yerlerden alacak." dedi.

Giresun'da faaliyet gösteren dershanelerinin her birinin bir marka değeri olduğunu ifade eden Aksu, "Kurumlarımızın marka değeri var. Bir bedeli var. Uzun yıllar üzerine titrediğimiz emeğimiz var. Tüm yatırımlarımız burada. Aynen fırıncılar, ayakkabıcılar, beyaz eşya, mobilya mağazaları gibi. Bir kanunla, zorlamayla bir anda üzerlerine sünger çekmemiz beklenmemeli." diye belirtti.

Öne sürülen kapatma gerekçelerinin hiçbirinin geçerliliği olmadığını ifade eden Giresun Fem Dershanesi Genel Müdürü Taner Yener, şöyle devam etti: "Bu karar bizle beraber, öğrencileri ve velilerini de tatmin etmiyor. Mesela dershaneleri kapatıp, ihtiyaca cevap vermek için halk eğitim merkezlerinde (HEM) kurs açılmak isteniyor. Madem kursa ve takviyeye ihtiyaç var, bu ihtiyacın bir yerlerde karşılanması lazım, dershanelere ihtiyaç bitmemişken neden dershaneler kapatılmak isteniyor? Bu çelişkiyi düzeltmek lazım. Bizler eğitimciyiz. Rant peşinde, sömürü peşinde değiliz. Dershane maliyetleri yeterince araştırılmadan hakkımızda hüküm veriliyor. Giresun da dershane ücretleri 1000 – 2900 arasında değişiyor. Aynı denk kurslar başka illerde iki katına üç katına çıkabiliyor. Bizler gerçek manada fırsat eşitliği sağlıyoruz. Şebinkarahisar’da ki öğrenciyle, merkezdeki öğrenciye eşit şartlarda yarışma imkanı veriyoruz. Öğrencide kapasite olmasa, okulda eğitim görmese siz ne yapabilirsiniz deniyor. Bu doğru öğrencide kapasite olmalı. Okullarımızda verilen bilgiler bizim tarafımızdan pekiştirilmeli. Bunun örneğini Şebinkarahisar’da gördük. Dershane-Okul-Öğrenci üçgeniyle bir öğrenci SBS de Türkiye birincisi oldu. 'Dershanelerin katkısı olmadı' diyemezsiniz. Dershaneler konunun kavratılmasında etkilidir."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.