Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gezi iddianamesinde korkunç ifadeler

Antalya’da Gezi Parkı eylemlerine destek veren kişi ve gruplara yönelik yürütülen detaylı soruşturma sonunda Cumhuriyet Savcısı Ahmet Diler tarafından hazırlanan 157 sayfalık iddianameden ürkütücü detaylar ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
 Gezi iddianamesinde korkunç ifadeler

Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama, görevi yaptırmamak için direnme suçlaması ile karşı karşıya kalan şüphelilerin gözaltı işlemleri esnasında yaşadıklarına yönelik verdikleri ifadeler iddianamenin en can alıcı bölümlerini oluşturdu.

 Hürriyet

GÖRÜNTÜLÜ DELİL SUNULDU

25 adet DVD görüntüsü ile mahkemeye sunulan iddianamede, göstericilere sopa, demir çubuk ve taşlarla müdahale eden polislere yönelik tespitlerin yanı sıra polisin kendilerine şiddet uygulayıp hakaret ettiğini iddia eden kadın şüphelilerin ifadeleri dikkat çekti.

 

APARTMANA SOKULDUM

İfadesinde, Cumhuriyet Meydanı’nda 1 Haziran tarihinde düzenlenen Gezi Parkı eylemlerine katıldığını ve buradan Çallı’ya yapılan yürüyüşte bulunduğunu belirten D.K., göstericilerle polis arasındaki gerginlikte saçlarından tutularak yakalandığını ve bir apartmanın içerisine sokulduğunu, kendisini yakalayan polisin “Bur da ne işin var o…pu, benim üç tane çocuğum var ben uyuyamıyorum sen de bana taş atıyorsun” şeklinde hakaret ettiğini iddia etti.

 

ISLATIP DÖVDÜLER

Apartmandan çıktıktan sonra polisin kendisini fıskiyeler ile ıslattığını ve cop ile vurduğunu daha sonra gözaltı aracına götürülürken tanımadığı en az beş polis memurunun coplarla ayağından baldırına kadar olan bölümlere vurduklarını belirten D.K., gözaltına alındığı araçta da kendisine yine “O…pu” şeklinde hakaret edildiğini iddia etti.

 

AMERİKAN AJANI

İddianamede kan donduran iddialarda bulunan bir başka kadın şüpheli N.E. ifadesinde, akrabalarının evinden eczaneye gitmek için çıktığını bu sırada Gezi eylemlerine katılan gençlere sert müdahalede bulunan polislere, “Yapmayın etmeyin ne yapıyorsunuz siz” diyerek seslendiğinde yanındaki yeğeni ile birlikte gözaltına alındığını anlattı. N.E.’nin ifadesinde gözaltı esnasında başına, sağ koluna ve sırtına copla vurulduğu, polislerin kendisine, “Sizi bir odaya kapatıp tecavüz edeceğiz. AKP size ne yaptı, Doğu Perinçek’in itleri, Amerikan ajanı” diyerek hakaret ettiği iddiaları da yer aldı.

 

SOPAYLA DÖVÜLDÜM

Gezi Parkı eylemlerinde gözaltına alınan kişilere hukuki destek vermek amacıyla 4 Temmuz tarihinde Çallı bölgesine gittiğini anlatan avukat K.K., polisin attığı gaz fişekleri nedeniyle yaralanan göstericilerin ambulansa bindirilmesine yardım ettiği esnada yanlışlıkla gösterici grup arasında kaldığını ve kaçmaya başladığını bu esnada ellerinde sopalar olan yaklaşık 7-8 kişilik polis olup olmadığını bilmediği sivil giyimli üç veya dördünün kafalarında şapka bulunan şahısların tahta sopalarla iki veya üç kişinin kafasına sopalarla vurduklarını iddia etti.

 

BAYGIN NUMARASI YAP

İfadesinde sivil polis olduğunu düşündüğü birisinin elindeki tahta sopa ile koluna vurduğunu kaydeden K.K., başka bir Çevik Kuvvet polisinin kafasına yumruk attığını bu esnada bilincini yarı kaybettiğini, kafasına yediği yumruklar nedeni ile kendisini tutan polise avukat olduğunu sessizce söylediğini, onun da “Bu saatten sonra bir şey yapamayız baygın numarası yap sana kimse vurmaz” dediğini ve yanından ayrıldığını, başka polislerin kafasına ayağı ile bastıklarını, başka bir polisin “Biraz önce o…pu çocuğu diye bağırıyordunuz şimdi de bağırsana o…pu çocuğu” dediği iddialarına yer verdi.

 

DAYAĞI ANLATMADILAR

Cumhuriyet Savcısı Ahmet Diler tarafından hazırlanan iddianamenin bir diğer ayrıntısını da Büyükşehir Belediyesi Kapalı Otoparkı’nda biri kız 3 üniversite öğrencisinin 17 polis tarafından dövülmesi oluşturdu. Kamera görüntüleri ile ortaya çıkan olayda polisler tarafından dövülen gençlerin ifadelerine yer verilirken, babası polis memuru olan B.Ö. ve kız öğrenci E.S.O.’nun ifadesinde dayak olayı ile ilgili tek bir cümle dahi kullanmaması dikkat çekti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.