Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GESEM Müdürü Ediz: Yabancı dil eğitiminde en büyük engel toplum baskısı

Gediz Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (GESEM) Müdürü Atilla Ediz, yabancı dil eğitimindeki en büyük engelin toplum baskısı olduğunu söyledi. Öğretim Görevlisi Ediz, kişinin çevresi tarafından eleştirilme, alaya alınma ve yanlış...

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2014 09:44
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2014 09:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
GESEM Müdürü Ediz: Yabancı dil eğitiminde en büyük engel toplum baskısı
Gediz Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (GESEM) Müdürü Atilla Ediz, yabancı dil eğitimindeki en büyük engelin toplum baskısı olduğunu söyledi. Öğretim Görevlisi Ediz, kişinin çevresi tarafından eleştirilme, alaya alınma ve yanlış yapma korkusu yüzünden yabancı dil eğitiminden soğuduğunu dile getirdi. Bu durumdan en çok da orta ve üstü yaştakilerin olumsuz etkilendiğine dikkat çekerek, “Dil öğrenmek, özveri ve sabır gerektiriyor. İhracatla, turizmle ilgilenenler başta olmak üzere farklı kesimlerden kişiler, İngilizce öğrenebilmek ya da seviyelerini yükseltebilmek için büyük bir heyecanla kurslara katılıyor ancak toplu ortamda yapılan dersler, bir süre sonra bazı sıkıntıları beraberinde getiriyor. Birçok öğrenci eğitimi bırakıyor, hattâ kimileri umudunu tamamen yitirip İngilizce’ye küsüyor.” dedi.

GESEM Müdürü Ediz, çözümün ise birebir uzaktan eğitimde olduğunu belirtti: “Özellikle konuşma seviyesini yükseltmek isteyenler için yurtdışından eğitimcilerle bilgisayar ortamında ders yapılmasını sağlayan program düzenledik. Katılımcılar, istedikleri saatte bilgisayarı başına geçerek ana dili İngilizce olan öğretmenlerle canlı görüşüyor, yabancı dil seviyelerini yükseltiyor. Toplum baskısından uzaktaki bu eğitim, yanlış yapma ve tenkit edilme korkusu yaşamaya son veriyor, kişiyi başarıya götürüyor.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.