Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gençleri eyleme yönlendiren öğretmenin tayini Konya'ya çıkarıldı

Eskişehir'deki Gezi olaylarında elinde taşlarlala gençleri yönlendirerek barikat kurması ve çıkan yangına itfaiyenin müdahalesini engellediği ileri sürülen matematik öğretmeni Ali Paşa Şanlı hakkında başlatılan idari soruşturma tamamlandı....

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2013 09:48
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2013 09:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gençleri eyleme yönlendiren öğretmenin tayini Konya'ya çıkarıldı
Eskişehir'deki Gezi olaylarında elinde taşlarlala gençleri yönlendirerek barikat kurması ve çıkan yangına itfaiyenin müdahalesini engellediği ileri sürülen matematik öğretmeni Ali Paşa Şanlı hakkında başlatılan idari soruşturma tamamlandı. Müfettişlerin yaptığı soruşturma sonucunda, 'eylemlere katıldığı sübut bulunduğu' belirlenen ve bu nedenle 'il dışı tayini' istenen Şanlı'nın, Milli Eğitim Bakanlığı'nca Eskişehir'den Konya'nın Meram ilçesindeki imam hatip lisesine tayin edildiği öğrenildi. Gezi eylemlerinde gençlerin barikat kurması, polise taş atması, çıkan yangına giden itfaiyeyi engellemeye çalıştığı belirlenen Şanlı, hakkında açılan adli soruşturma kapsamında mahkemece serbest bırakılmış ancak yurtdışına çıkış yasağı konulmuştu. Adli kontrol şartı getirilen Şanlı'ya bağlı bulunduğu kurum tarafından da idari soruşturma açılarak, geçici süreyle açığa alınmıştı.

    Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olayları protesto etmek için Eskişehir'de toplanan grup arasında yer alan KESK'e bağlı Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı ve matematik öğretmeni Ali Paşa Şanlı'nın bir süre sonra olay günü çekilen kamera görüntüleri ortaya çıktı. Eskişehir Yunus Emre Caddesi üzerindeki AK Parti binası önünde yaşanan eylem sırasında polis ile göstericiler arasında çatışma çıktı. Bu esnada eylemcilerin arasında Şanlı'nın eline aldığı taşlarla grubu yönlendirdiği kameralara saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, çevik kuvvet polislerinin olduğu bölgede bir duvar kenarında saklanan Şanlı, yanındaki eylemcilere polise taş atmaları konusunda teşvik ettiği belirlendi. Ayrıca Şanlı'nın caddeye barikat kurarken, barikata getirilen ve polise atmak için kullanılan taşları düzenlemesi, eylemcilerin yola kurarak ateşe verdiği barikatı söndürmeye giden itfaiye aracını durdurmaya çalışması da kameralara yansıdı.

    Olaylarla ilgili soruşturmasını derinleştiren polis, Şanlı'nın söz konusu bu görüntülerine ulaştı. Sonrasında Şanlı'ya kamu malına zarar verdiği, polise mukavemette bulunduğu ve olayları provoke etmekten dava açıldı. Savcılık sorgusu sonrası tutuklanması istemiyle çıkarıldığı Nöbetçi Mahkeme, Şanlı'ya yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol cezası verdi. Adli soruşturmanın akabinde Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü de harekete geçti. Şanlı hakkında idari soruşturma başlatıldı. Soruşturmanın selameti için geçici olarak açığa aldı. Müfettişlerin soruşturmayı tamamlamasıyla Şanlı görevine geri döndü.
    
    Müfettişler, Şanlı'nın 'eylemlere katıldığı sübut bulduğunu' belirttikleri raporda, bu gerekçeyle söz konusu öğretmen için 'il dışı tayin' yapılmasını istedi. Şanlı için hazırlanan soruşturma dosyası Eskişehir Valiliği aracılığıyla Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderildi. Müfettişlerin hazırladığı soruşturma dosyasını inceleyen Milli Eğitim Bakanlığı, Şanlı hakkında 'tayin' kararı verdi. Şanlı, bunun Konya'nın Meram ilçesindeki Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne tayin edildi. İlgili yazının Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ulaştığı öğrenildi. Olaylardan sonra Eskişehir'deki Eğitim Sen Şube Başkanlığı görevinden KESK Genel Merkezi'nde görevlendirilen Şanlı'ya ait tayin yazısının kendisine iletilmesi için okulunun bağlı bulunduğu Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne havale edildiği belirtildi.

    Bu arada, Şanlı'nın bir süre önce ücretsiz izne ayrıldığı ve Ankara'da KESK Genel Merkezi'ndeki görevine devam ettiği öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.