Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gençler geleceğe artık umutla bakıyor

Bitlis’in Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nce, Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında hayata geçirilen 'İşimi seviyorum geleceğe...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 13:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gençler geleceğe artık umutla bakıyor
Bitlis’in Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nce, Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında hayata geçirilen 'İşimi seviyorum geleceğe umutla bakıyorum – 2' projesi sayesinde ilçede bulunan risk grubundaki gençler artık geleceğe umutla bakıyor.

Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nce hayata geçirilen erkek kuaförlüğü, aşçılık ve elektrik tesisatçılığı kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerlere yönelik sertifika ve kapanış programı düzenledi. Tatvan Polis Kampı'nda düzenlenen programda 'İşimi seviyorum, geleceğe umutla bakıyorum-2' isimli proje dâhilinde, ilçe genelindeki 15-18 yaş aralığındaki suça sürüklenme ihtimali bulunan risk grubundaki toplamda 44 erkek kursiyere törenle sertifikaları verildi.

Risk grubundaki gençleri meslek sahibi yapmak amacıyla açılan zayıf akım tesisatçılığı, aşçılık ve berberlik alanında meslek edindirme kursları sayesinde bu kategoride bulunan kursiyerlere hem kurs verildi hem de meslek sahibi olmaları sağlandı. Kursu başarıyla tamamlayan geçler ayrıca ilçedeki iş yerlerinde istihdam edilme başlandı. Ayrıca proje kapsamında kursiyerlere iş kıyafeti, spor ayakkabısı, spor çantası, tişört, eşofman takımı hediye edildi.
Düzenlenen proje kapanış ve sertifika töreninde konuşan Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, bu gün gençlerin geleceği için bir arada olduklarını söyledi.

Gençlerin ülkenin ve toplumun geleceği olduğuna vurgu yapan Kaymakam Erkan, hayata geçirdikleri projelerde geçmişteki ihmalleri telafi ettiklerini belirti.

Kurslarda yapılan etkinlikler ve kapsama alanıyla da ilgili bilgiler veren Erkan şöyle konuştu: “Kursiyerlerimize kurs süresince her hafta sonları spor hocası eşliğinde voleybol ve basketbol eğitimi verilmiştir. Yine proje kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından görevlendirilen psikolog tarafından 44 kursiyerimize, ilçemizdeki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı hizmet binasında 15 günde bir psikolojik destek ve rehberlik eğitimi verilmesi sağlanmıştır. Kursa başlamış olan 44 kursiyerimizden 41 kursiyerimiz 05 Kasım 2013 tarihi itibariyle kurslarını başarılı bir şekilde bitirmişlerdir. Kursu başarı ile bitiren 41 kursiyerimizden 21 kursiyerimiz kurs gördükleri alanlarda kurs bitimi farklı yerlerde istihdam edilmiştir. Kursu bitiren 3 kursiyerimiz Bitlis Emniyet Müdürlüğü Polis Evinde istihdam edilecektir. 7 kursiyerimiz kurs bitimi okumak istediklerini belirtmeleri üzerine örgün eğitime başlatılmıştır. Açıktan okumak isteyen 10 kursiyerimizin de açık liseye kaydı yapılmıştır. Proje ortaklarımızdan İŞKUR Müdürlüğü, kursiyerlerimize kurs gördükleri her gün için 20 TL cep harçlığı vermiştir. Tatvan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü kendi bünyesinde bize yer imkanı sağlayarak usta öğreticilerimizin ücretlerini karşılamıştır. İl Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü ile koordineli olarak 44 gencimiz Erzurum iline 4 günlük geziye götürülmüştür. İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü'ndeki görevli spor hocaları, kursiyerlerimize kurs süresince basketbol ve voleybol eğitimi vermişlerdir.”

Bitlis İl Emniyet Müdürü Sadettin Akgüç ise projenin önemine vurgu yaparak "Projemizde emeği geçen proje ortaklarımızdan İŞKUR, İl Gençlik Spor Hizmetleri Müdürlüğü, İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü, İlçe Gençlik Spor Hizmetleri Müdürlüğüne ve projedeki usta eğitici hocalarımıza, bizlerden desteklerini esirgemedikleri için İlçe Emniyet Müdürlüğüm adına teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Gençlere seslenen Emniyet Müdürü Akgüç, bu tür projelerin gençler açısından büyük fırsat olduğuna dikkat çekerek, gençlerin bu tür projeleri fırsat bilip bundan en iyi şekilde istifade etmesi gerektiğini ifade etti. Tatvan 10. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İlhan Kırtıl da, anlamlı bir günde gençlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. İnsana yapılan yatırımın yapılan en değerli yatırım olduğuna vurgu yapan Kırtıl, “Bulunduğumuz konumu fırsat bilip ve kendimizi daha çok geliştirmeliyiz. Gençlerimiz bu imkanlar karşısında bu emekleri boşa çıkarmamalıdırlar. Bu nedenle ben hayatlarında başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Güven ise gençlere yönelik olan programda genlere 'Gençlik merkezi' müjdesini verdi. Yapımı devam eden gençlik merkezinin yetişmemesi nedeniyle gençleri mağdur etmemek amacıyla kiralama usulüyle ilçede gençlik merkezi açtıklarını dile getiren Güven, “Gençlerimiz burada istedikleri gibi istifade edebilirler.” ifadelerini kullandı.

Tatvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahfuz Bayar da, Halk Eğitim Müdürlüğü olarak bu yıl 190 kurs açtıklarını ve bu kurslar kapsamında bin 880 bayan, bin 800 erkek olmak üzere 3 bin 680 kursiyere kurs verdiklerini açıkladı.

İşkur İl Müdürü Alaattin Aslan ise ÇOGEP kapsamındaki 3 kurs dahilinde 44 kursiyerden 21’inin istihdam edildiği, 10’unun açık açık öğretim lisesine yazıldığını, 10’unun da çırak olarak devam ettiğini belirtti.

Program yapılan konuşmaların ardından kursiyerlere sertifika ve hediye verilmesi ve çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.