Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Genç sosyal bilimciler buluştu

Fatih Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Sosyal Bilimler Lisansüstü Öğrenci Konferansı, üniversitenin Büyükçekmece Kampüsü'nde gerçekleştirildi. Konferans’a 6 farklı ülkeden 100’ün üzerinde...

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2015 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2015 12:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Genç sosyal bilimciler buluştu
Fatih Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Sosyal Bilimler Lisansüstü Öğrenci Konferansı, üniversitenin Büyükçekmece Kampüsü'nde gerçekleştirildi. Konferans’a 6 farklı ülkeden 100’ün üzerinde lisansüstü öğrenci 68 bildiri ile katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü ve Konferans Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karakuyu yaptı. Fatih Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhit Mert de yaptığı konuşmada sosyal bilimlerde disiplinler arası çalışmanın önemine değindi. Lisansüstü öğrencileri için bu tarz konferansların önemli bir deneyim kazanma fırsatı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Mert, sosyal bilimlerde geleneksel yaklaşımlar yerine çoklu araştırma yöntemlerine doğru bir gelişme olduğunu da belirtti.

Konferansın açılış oturumu Yrd. Doç. Dr. İbrahim Hakan Karataş tarafından sunulan 'Lisansüstü Öğrencilik ve Sosyal Bilimler' açılış bildirisi ile sona erdi. Dr. Karataş, lisansüstü öğrenciliğin bilinmeyene doğru bir yolculuk, sosyal bilimlerin ise sosyal dönüşümü anlama çabası olduğunu belirtti.

Gün boyu süren konferansta siyaset bilimlerinden edebiyata, ilahiyattan eğitim bilimlerine, coğrafyadan ekonomiye çeşitli alanlarda 14 oturumda Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki farklı dilde 68 bildiri sunuldu. Konferans, gün sonunda yapılan kapanış oturumunda katılımcıların sertifikalarının takdimi ve hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.

Fatih Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından her yıl bahar döneminde gerçekleştirilmesi planlanan Uluslararası Sosyal Bilimler Lisansüstü Öğrenci Konferansı, sosyal bilimler alanında çalışan bütün lisansüstü öğrencilerin katılımına açık olacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.