Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Genç kızların imdat çığlıkları ortalığı karıştırdı

Kocaeli’de adresi gizli tutulan bir rehabilitasyon merkezinde kalan genç kızların camdan yardım çığlıkları atması ortalığı karıştırdı.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2016 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2016 13:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Genç kızların imdat çığlıkları ortalığı karıştırdı

Kızların görüntülerini sosyal medyada izleyen bir grup öğrenci, tesis önünde toplandı. Tesisi cep telefonları ile görüntüleyerek sosyal medyada paylaşan öğrenciler ise polis tarafından gözaltına alındı.

Kocaeli’de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan sığınma evi ve rehabilitasyon merkezinde kalan genç kızlar, bu sabah kaldıkları odanın camından yardım çığlıkları atmaya başladı. Odada kilitli tutulduklarını ve rehabilitasyon merkezinde tacize uğradıklarını iddia eden genç kızlar, polis çağrılması için yardım istedi. Genç kızların çığlığını duyan ve o sırada yoldan geçen iki üniversite öğrencisi olayı cep telefonu ile görüntüledi. Gençler durumu sosyal medyada paylaşarak polise haber verdi.

MERKEZE POLİS ÇAĞRILDI

İhbar üzerine rehabilitasyon merkezine resmi ve sivil polis ekipleri sevk edildi. Rehabilitasyon merkezinde kızlarla görüşen polis, genç kızları ifade almak üzere karakola götürmek istedi. Bu esnada polis ekiplerinin elinden kaçan genç kızlar, rehabilitasyon merkezinin güvenlik görevlisine saldırdı. Güvenlik görevlisi ile kızlar arasında yaşanan arbedeyi yatıştıran polis ekipleri, kızları ifadelerini almak üzere Çocuk Şube Müdürlüğüne götürdü.

OLAYI DUYUP GELEN EYLEMCİLERE POLİS MÜDAHALESİ

Olayın sosyal medyada yayılmasının ardından bir grup genç, adresi gizli tutulan rehabilitasyon merkezine gelerek eylem yapmak istedi. Cep telefonları ile rehabilitasyon merkezini görüntüleyen üniversite öğrencileri, polis ekipleri tarafından çektikleri görüntüleri silmeleri konusunda uyarıldı. Görüntüleri silmeyeceklerini söyleyen üniversite öğrencileri uyarıları dikkate almadı. Görüntüleri silmemekte direnen öğrencilere polis müdahale etti. Yaşanan arbedede 11 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan öğrenciler sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

"NORMAL BİR REHABİLİTASYON SÜRECİ"

Konuyla ilgili açıklama yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, "Normal bir rehabilitasyon süreci. Onlar tehlikeden koruduğumuz çocuklar. O süreçte zaman zaman fevri hareketler olabiliyor. Kendilerine zarar verecek bir hal göründüğü zaman aramalar da yapıyoruz. Bunlar rutin süreçler. Bu üstlerini aramayla ilgili oluşan bir şey. Dışarıdan gelen kişiyi arıyoruz" dedi.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.