Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gemideki kaçakları kurtarma operasyonu Sahil Güvenlik kamerasında

KKTC'nin Girne şehri açıklarında Tanzanya bayraklı 'Haj Zaher' isimli gemideki 300 kaçağın kurtarılma anı, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı teknelerindeki kameralar tarafından kaydedildi. Görüntü kaydı, dev dalgalarla mücadele...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2014 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2014 13:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gemideki kaçakları kurtarma operasyonu Sahil Güvenlik kamerasında
KKTC'nin Girne şehri açıklarında Tanzanya bayraklı 'Haj Zaher' isimli gemideki 300 kaçağın kurtarılma anı, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı teknelerindeki kameralar tarafından kaydedildi. Görüntü kaydı, dev dalgalarla mücadele eden ekiplerin oldukça zorlandığını, buna rağmen yardım isteyen kaçakların imdadına yetişildiğini gösteriyor.

Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı ekipleri, Girne açıklarında içinde 300 kişinin bulunduğu Tanzanya bayraklı geminin motor arızası sebebiyle sürüklenmeye başlaması üzerine harekete geçti. 'Haj-Zaher' isimli gemiyi ikaz eden ekipler, demir atmasını sağlayarak kayalıklara çarpmasını engelledi. Ekipler, kaçakları tahliye etmek için bölgede bulunan 'Mustafa Dayı' isimli konteyner gemisinden yardım istedi; ancak dev dalgalar sebebiyle gemiye yanaşılamadı. KKTC ve Türkiye Sahil Güvenlik gemisi ve botları da hava şartları nedeniyle tahliyenin emniyetsiz ve tehlikeli olduğunu görünce gemiye yanaşamadı. Bunun üzerine Türkiye Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından görevlendirilen Sahil Güvenlik Arama Kurtarma gemisindeki kontrol timinden 5 personel, 'Haj-Zaher' isimli gemiye çıkarak kaçakların genel durumları ile ilgilendi. Gemide panik oluşmaması için gerekli bilgilendirme ve telkinlerde bulunarak gemiyi kontrol altına aldı. Ekipler, önce geminin motor arızasını gidermeye çalıştı. Arızanın giderilememesi üzerine söz konusu gemi, Sahil Güvenlik'e ait bir başka gemi ile çekilerek kayalıklardan kurtarıldı. Gemi daha sonra Girne Limanı'na çekilerek 300'e yakın kişi tahliye edildi, olası facianın önüne geçildi. Tüm bu yaşananlar Sahil Güvenlik botuna ait kameralar tarafından görüntülendi.






En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.