Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Geleneksel Kore mutfağı tanıtıldı

Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu’nca organize edilen ve Türk, Kore Dostluğu Kültürel Faaliyetleri kapsamında, çeşitli yemek kültürüne sahip Kore mutfağı, düzenlenen etkinlikle tanıtıldı. Etkinliğe katılan davetliler, Kore'nin...

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2014 00:09
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2014 00:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Geleneksel Kore mutfağı tanıtıldı
Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu’nca organize edilen ve Türk, Kore Dostluğu Kültürel Faaliyetleri kapsamında, çeşitli yemek kültürüne sahip Kore mutfağı, düzenlenen etkinlikle tanıtıldı. Etkinliğe katılan davetliler, Kore'nin ünlü şefi Soo Jin Kim'in hazırladığı birbirinden farklı ve lezzetli yemekleri tatma fırsatını yakaladı. Soo, Türk yemeklerinden bulgur pilavı ve peyniri çok sevdiğini söyledi.

Kore Cumhuriyeti Başkonsolosluğu’nca Marti Hotel’de düzenlenen tanıtım yemeğine; Kore Cumhuriyeti Başkonsolosu Jeon Tae Dong ve eşi, Türkiye'nin gıda ithalatçıları, yemek uzmanları ve şefleri katıldı. Tanıtım, Kore'nin ünlü şefi Soo Jin Kim'in katılımcılara yemek yapmasıyla başladı. Davetlilerden bazıları da ünlü şef Soo ile birlikte yemek yaptı. Daha sonra Soo Jin Kim’in yaptığı yemeklerin servis edilmesiyle etkinlik devam etti.

Tanıtımda konuşan Kore Cumhuriyeti Başkonsolosu Jeon Tae Dong, tanıtıma olan ilgiden memnun olduğunu dile getirdi. Jeon, “Çok memnunum, bugün gıda ithalatçıları ve yemek uzmanları da vardı. Onlara Kore mutfağını iyi tanıttık diye düşünüyorum.” diye konuştu.

Türk yemeklerinden lahmacunu sevdiğini belirten Jeon Tae Dong, “Türk yemeklerinden lahmacunu seviyorum. Hamuru ince oluyor, karışımının da çok güzel olduğunu düşünüyorum. Lezzetle yediğim bir yemek. Kore’de arkadaşlarım gelirse onlara Adana kebabı tavsiye ediyorum. Koreliler acılı tadı çok seviyorlar. Onun için bizim damak tadımıza çok uygun oluyor. Adana kebabı özellikle tavsiye edebiliyorum.” şeklinde konuştu.

Türkiye’de herkesin güler yüzlü olduğunu söyleyen ünlü şef Soo Jin Kim ise “Herkes güler yüzlü ve samimi. Türkiye’nin sıcak bir ülke olduğunu düşündüm. Türkiye’nin kültürünü fazla göremedim ama İstanbul bana daha çok arkadaş gibi. Öyle bir yakınlık hissettirdi.” ifadelerini kullandı.

Türk mutfağı ile Kore mutfağının yemek çeşitlerinin fazla olduğunu dile getiren Soo, “Türkiye ve Kore’nin yemeklerinin fazla olduğunu düşünüyorum. Türk yemekleri yerken midemiz fazla bulanmıyor. Hem acılı hem de acısız yemekleri var. Yemeklerini seçmeden yenecek bir mutfak olduğunu düşünüyorum. Özellikle Türkiye’de tatlının bir sanat olduğunu düşünüyorum. Ben de tatlıyı öğrenmek istediğimi hissettim” dedi.

Türk yemeklerinden bulgur pilavı ve peyniri çok sevdiğini aktaran Soo Jin Kim, “Türkiye’de peynirin çok çeşidini gördüm ve çok şaşırdım. Peyniri çok seviyorum. Mercimek çorbası benim damak tadıma uygun bir çorbadır. Bulgur pilavını da çok sevdim. Tüm yemekleri sevdirmenin gayret olduğunu düşünüyorum. Yemek yaparken hem gayret hem de yemek yapmayı seviyor olması aynı zamanda tadının güzel olması gerekiyor.“ ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.