Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gediz Üniversitesi yabancı öğrenci sayısını arttırmak için dünyayı dolaşıyor

Gediz Üniversitesi, öğrenci aldığı ülke sayısını 87’den 100’e çıkarmak istiyor. Bu amaçla 32 ülke ziyaret edildi. Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik de savaşın gölgesindeki Ukrayna’nın yanısıra Irak, Güney Afrika, Zambiya, Moldova...

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2015 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2015 10:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gediz Üniversitesi yabancı öğrenci sayısını arttırmak için dünyayı dolaşıyor
Gediz Üniversitesi, öğrenci aldığı ülke sayısını 87’den 100’e çıkarmak istiyor. Bu amaçla 32 ülke ziyaret edildi. Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik de savaşın gölgesindeki Ukrayna’nın yanısıra Irak, Güney Afrika, Zambiya, Moldova ve Belarus’a gitti. Prof. Dr. Çevik, “Türkiye, yükseköğretimde Avrupa ve ABD’ye rakip olacak güce kavuştu. Gurur duyulacak bir tablo.” dedi.

Gediz Üniversitesi’nde Peru’dan Güney Kore’ye, Brezilya’dan ABD’ye 87 ülkeden 488 genç, lisans eğitimi görüyor. Ülke sayısının 100’e, yabancı öğrenci sayısının da bine çıkarılması hedefleniyor. Bu hedefi yakalamak için dünya çapında seferberlik başlatıldı. Bu yıl 32 ülke ziyaret edildi, Rektör Çevik de altı ülkeye gitti. Prof. Dr. Çevik, iç savaşın yaşandığı Ukrayna ve terörün gölgesindeki Irak’ın yanısıra Güney Afrika, Zambiya, Moldova ve Belarus’ta temaslarda bulundu. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Güneş ve Uluslararası İlişkiler Ofisi Direktörü Mustafa Namlı’nın eşlik ettiği Prof. Dr. Çevik, misafir olunan ülkelerde eğitim, bilim, teknoloji ve sanayi bakanlıkları başta olmak üzere hükümet yetkilileriyle, rektörlerle biraraya geldi. Yurtdışına en çok öğrenci gönderen okullar ziyaret edildi, hem öğrencilerle hem de aileleriyle görüşmeler yapıldı. İzmir ve Türkiye de ayrıntılı olarak tanıtıldı, eğitim ve kariyer olanaklarıyla ilgili bilgiler verildi.

‘AFRİKA’DA ÖNEMLİ BİR ALTERNATİF HALİNE GELDİK’

Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, gittikleri her yerde yakın ilgiyle karşılandıklarını, ziyaretlerinin gazetelerde haber olduğunu söyledi. Prof. Dr. Çevik, şunları kaydetti: “Ülkemizde öğrenim gören yabancı gençlerin memnuniyetinin ve akademik kalitenin giderek artmasının, yurtdışında karşılık bulduğuna tanıklık ettik. Başta Irak olmak üzere özellikle bize yakın coğrafyalarda, Türkiye’de üniversite eğitimine çok sıcak bakılıyor. Ne mutlu ki Afrika’da da önemli bir alternatif haline geldik. Ukrayna da her yıl liseden mezun olan öğrencilerinin yüzde 30’unu Almanya’ya ve Polonya’ya gönderiyor, ibre Türkiye’ye dönebilir. Ukrayna’daki temaslarımız, bu açıdan önemliydi. Üniversitemizin yer aldığı İzmir de iklimi, doğal güzellikleri, tarihi zenginlikleri, 10 bin yıla dayanan kültürel birikimi ve yaşam alışkanlıklarıyla öne çıkıyor. Gediz Üniversitesi olarak kısa süre içinde gittiğimiz 32 ülkedeki temaslarımızın, ülkemizin ve İzmir’in tanıtımına büyük katkı sağladığını düşünüyoruz. Bu çabalarımızın sonuçlarını önümüzdeki eğitim döneminde alacağımıza ve üniversitemize öğrencinin geldiği ülkelerin sayısını 87’den 100’e yükseltip ‘dalya’ diyeceğimize yürekten inanıyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.