Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gece yarısı hain pusu! Bilanço ağır...

Bingöl’ün Genç ilçesinde teröristler tarafından bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda ağır yaralanan polis memuru, tedavi gördüğü hastanede şehit oldu. Saldırıda şehit sayısı 2’ye yükseldi.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2016 00:41
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2016 14:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gece yarısı hain pusu! Bilanço ağır...

Genç ilçesi kaymakamlık binası önüne teröristlerce bırakılan bomba yüklü aracın dün gece saatlerinde zırhlı polis aracının geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 1 polis şehit olmuş, 6’sı güvenlik görevlisi olmak üzere 20 kişi yaralanmıştı. Yaralılardan durumu ağır olan ve Bingöl Devlet Hastanesi’ne sevk edilen polis memuru Murat Yıldırım, yapılan müdahalelere rağmen şehit oldu. 28 yaşındaki Yıldırım’ın evli ve eşinin 3 aylık hamile olduğu öğrenildi.

PATLAMANIN ŞİDDETİ GÜN AĞARINCA ORTAYA ÇIKTI

Patlamada, çok sayıda ev ve iş yeri zarar görürken, bazı elektrik direklerinin devrildiği görüldü. Saldırıda, kaymakamlık lojmanı, kültür merkezi ve çevredeki bir okulun camları kırılırken, çok sayıda ev ve iş yerinde hasar oluştu. Patlamanın şiddeti gün ağarınca ortaya çıkarken çevredeki ağaç ve elektrik direklerinin de devrildiği görüldü.

Dün gece saatlerinde olay yerinde yapılan inceleme ise bugün havanın aydınlanmasından bir süre sonra tamamlandı. İncelemenin ardından giriş ve çıkışlara kapatılan bölge açılırken, esnaf iş yerlerini toparlamaya başladı. Kaymakamlığın vatandaşların zararlarının karşılanması amacıyla Hasar Tespit Komisyonu kuracağı da öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.