Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gazilerden kamuoyuna ‘Gaziler Günü’ mesajı

Askerlik görevini yaptıkları sırada bölücü terör örgütleriyle girilen çatışmalarda yaralanarak gazilik ünvanına erişen 6 gazi, 19 Eylül Gaziler Günü kapsamında bir araya gelerek bir mesaj yayınladı. Gaziler, "Şehit ve gazilerimizin...

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2014 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2014 12:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Askerlik görevini yaptıkları sırada bölücü terör örgütleriyle girilen çatışmalarda yaralanarak gazilik ünvanına erişen 6 gazi, 19 Eylül Gaziler Günü kapsamında bir araya gelerek bir mesaj yayınladı. Gaziler, "Şehit ve gazilerimizin üzerinden politika yönetenlerin sahte gözyaşlarına sık sık tanık oluyoruz. Vatan hainlerinin utanmadan, sıkılmadan gözlerimizin için baka baka söyledikleri yalanları biliyoruz. Terörün, teröristin sahibi gördüğü, terörle mücadelenin, askerin, askerlerin küçümsendiği, şehitlerin ve gazilerin siyasi malzeme olarak görüldüğü Türkiye’de bizim görevimiz elbette vatan topraklarına nifak ekmek değildir." ifadelerini kullandı.

    Şırnak Cudi Dağı'nda 1993 yılında mayına basarak 2 ayağını kaybeden Serdar Çelensu, 2007 yılında Besle-Dereler Teketepe mevkiinde 2 kolunu, bacağını ve sol gözünü kaybeden Yılmaz Yiğit, 1997 yılında Kuzey Irak Çekiç Harekatında mayına basarak sağ ayağını kaybeden Ali Arman, 1996 yılında Hakkari Şemdinli’de yaralanan Zekeriya Gökçar, 1986 yılında Kayseri’de gazi olan Ertan Acar, 1998 yılında Siirt’te girdiği çatışmada gazi olan Koray Gürbüz bir araya gelerek kamuoyuna bir mesaj yayınladı.

    Her bir gazinin kendisini tanıtmasının ardından parça parça okudukları mesajda şu ifadelere yer verildi: "Bu ülke yokluklar içinde bir milletin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ve bilgeliğinde çağın en güçlü devletlerine karşı destansı direnişiyle kurulmuştur. Yazılan bu destanının her bir satırında insanlık onuru vardır. Bu mücadele bir yandan dünyaya Türk gücünü göstermiş, diğer yandan inanılmaz bir insanlık dersi vermiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına yol açmıştır. İşte bu adımların atıldığı yerdeyiz. Unutmayalım ki bu onurlu insanlar olmasaydı şuanda emperyalist ülkelerin boyunduruğunda köle bir toplum olacaktık. Acı ama gerçektir. Bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün simgesi olan Cumhuriyeti korumak ve kollamak için bugün de aynı ruh ve anlayışla şehit ve gaziler vermekteyiz."

    Şehit ailelerinin yaşadıkları sıkıntılı dönemde ortaya koydukları sağduyu ve kararlılığın milletin vicdanı haline geldiğini ve gazilerin de ulusal hafıza olduğuna değinen gaziler, siyasi olarak kendilerini kullanmak isteyenleri ve terör örgütünün yaptıklarını da yakından takip ettiklerine değindi. Gaziler, "Şehit ve gazilerimizin üzerinden politika yönetenlerin sahte gözyaşlarına sık sık tanık oluyoruz. Vatan hainlerinin utanmadan, sıkılmadan gözlerimizin için baka baka söyledikleri yalanları biliyoruz. Terörün, teröristin sahibi gördüğü, terörle mücadelenin, askerin, askerlerin küçümsendiği, şehitlerin ve gazilerin siyasi malzeme olarak görüldüğü Türkiye’de bizim görevimiz elbette vatan topraklarına nifak ekmek değildir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh, cihanda sulh’ sözünün içinin boşaltıldığını düşünmekteyiz. Barış ve kardeşliğin egemen olmasını isteriz. De ki, teröriste terörist, vatansevere vatansever, gaziye gazi gibi davranılmasını isteriz. 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlar, Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere kurtuluşumuzda canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle anıyoruz. Şehit ailelerimiz ve kahraman gazilerimizin varlığı ile gurur duyduğumuzu belirtiyoruz." mesajlarını verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.