Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantep Ulaşım Bölge Müdürlüğü korsan taşımacılarla mücadele edecek

Gaziantep Ulaşım Bölge Müdürlüğü, korsan taşımacılığın önüne geçebilmek için kolları sıvadı. Türkiye genelinde 13 tane olan Ulaşım bölge müdürlükleri, Gaziantep’in de katılmasıyla 14’e çıktı. Küresel rekabet gücünü...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 12:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziantep Ulaşım Bölge Müdürlüğü korsan taşımacılarla mücadele edecek
Gaziantep Ulaşım Bölge Müdürlüğü, korsan taşımacılığın önüne geçebilmek için kolları sıvadı. Türkiye genelinde 13 tane olan Ulaşım bölge müdürlükleri, Gaziantep’in de katılmasıyla 14’e çıktı. Küresel rekabet gücünü ve insanların yaşam kalitesini arttırmak için görev alacaklarını belirten Gaziantep 7. Bölge Müdürü Orhan Özülker, bu kapsamda ilk olarak korsan taşımacılığa geçit vermeyeceklerini ifade etti.

Gaziantep Ulaşım Bölge Müdürlüğü, ilk toplantısını İl Özel İdaresi binasında yaptı. Toplantıya Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, İl Jandarma Trafik Kısım Amirliği, Ticaret Odası Başkanlığı, Devlet Havaalanı İşletme Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Türkiye Otobüsçüler Federasyonu, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü 54. Şube Şefliği ve Gaziantep Otogar İşletmesi Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman, Şanlıurfa ve Kilis’in de kendilerine bağlanacağını belirten 7. Bölge Müdürü Özülker, “Gaziantep’in iş potansiyeli ve sanayi kenti olmasından dolayı da ihtiyacı en iyi şekilde karşılayacağız. Her yerde olduğu gibi Gaziantep Bölge Müdürlüğü olarak korsan taşımacılığının önüne geçeceğiz. Bazı vatandaşlar, gerekli belgeleri almadan taşımacılık yapıyor. Belgesi olmadan yük ve yolcu taşıyan korsancıların önüne geçebilmemiz için denetimleri sıklaştırmamız gerekiyor.” dedi. Ticari amaçla yük ve yolcu taşımacılığı yapanların karayolu taşımalarını ülke ekonomisinin gerektirdiği şekilde düzenleyeceklerini belirten Özülker, düzeni ve güvenliği sağlayacaklarının altını çizdi.

TÜRKİYE’DE YÜK VE YOLCU TAŞIMACILIĞININ YÜZDE 88’İ KARAYOLUYLA YAPILIYOR

Orhan Özülker, Türkiye’de yapılan taşımacılık hakkında şu bilgileri verdi: “Ülkemizde yük ve yolcu taşımacılığı incelendiğinde karayolu yüzde 88,3, denizyolu yüzde 5,8, demiryolu yüzde 5,3, havayolu yüzde 0,6 oranında olduğu tespit edilmiştir. Bu oranlar, gelişmekte olan ülkelerle paralellik göstermektir. Tablo incelendiğinde karayolu trafiği bu yönüyle yalnızca ülkemizde değil, bütün ülkelerde önemli bir sorundur. İyi bir trafik sistemine sahip olan ülkelerde, güvenli trafik sistemiyle sürücü hatalarının kazaya dönüşme ihtimali azaltılmaktadır.” Özülker, trafik kazalarını önlemek amacıyla ana arterler üzerindeki yol kenarı ve seyyar istasyonlarla etkili bir denetim yapılarak, trafik kazalarına bağlı kayıpları asgariye indirmek için mücadele edeceklerini vurguladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.