Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantep kahramanı Karayılan’ı, ölüm yıldönümünde sadece Ümit Özdağ hatırladı

Gaziantep savunmasının en önemli isimlerinden, Kurtuluş Savaşı'nda her türlü yokluğa rağmen modern silah ve techizatla gelen Fransız ordusuna karşı direnirken 24 Mayıs 1920’de şehit düşen Karayılan’ı (Molla Mehmet), ölümünün 95....

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2015 09:59
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2015 09:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziantep kahramanı Karayılan’ı, ölüm yıldönümünde sadece Ümit Özdağ hatırladı
Gaziantep savunmasının en önemli isimlerinden, Kurtuluş Savaşı'nda her türlü yokluğa rağmen modern silah ve techizatla gelen Fransız ordusuna karşı direnirken 24 Mayıs 1920’de şehit düşen Karayılan’ı (Molla Mehmet), ölümünün 95. yıl dönümünde sadece MHP Gaziantep milletvekili adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ anıp mezarı başında dua etti.

Gaziantep’in kurtuluşunda Fransız ordusuna karşı bir grup arkadaşı ile birlikte savaşırken gözünü kırpmadan canını veren Karayılan’ın şehit olmasının 95. yıl dönümünde hatırlanmaması tepkiyle karşılandı. MHP Gaziantep milletvekili adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ ve partililer dün Karayılan’ı anaıp, mezarı başında dualar etti. Şehri temsil eden insanlar tarafından Karayılan’ın hatırlanmamasının ve bir anma töreninin düzenlenmemesinin çok acı olduğunu belirten Prof. Dr. Ümit Özdağ, “24 Mayıs, Gaziantep'e ruhunu veren kahramanlardan bir tanesi olan Karayılan’ın Fransız ordusuna karşı, emperyalizme karşı savaşırken şehit olduğu gündür. Çok büyük bir şaşkınlıkla Karayılan'ın şehit oluşunu bu şehri temsil ettiğini düşündüğümüz insanlar tarafından hatırlanmadığını gördük. Biz bugün burada rahmetliyi anmak için, Gaziantep müdafaasını anmak için arkadaşlarımızla bir araya geldik. Buna çok büyük önem veriyoruz, çünkü Gaziantep sadece fabrikalardan oluşan bir şehir değil.” dedi.

Gaziantep'in ruhunu Karayılan, Şahinbey ve Şehitkamillerin oluşturduğuna dikkat çeken MHP’li Özdağ, “Bu şehrin sokaklarında hala Gaziantep kahramanlarının ruhları dolaşıyor. Ama üzüntü ile görüyoruz ki herkes onu hatırlamıyor. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak inşallah bugün ve bundan sonra Gaziantep ruhunu hatırlamaya ihtiyaç duyanlara hatırlatmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Karayılan mezarı başında anıldıktan sonra mezarlıkta bulunan eski bayrak da değiştirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.