Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gazeteci Faruk Mercan: Çağlayan adliyesinde tiyatro oynanmakta

Özgür medyaya yapılan operasyonu değerlendiren Kanaltürk Ankara Temsilcisi Faruk Mercan, “Biz Ekrem Beyin de sayın Hidayet Beyin buraya niye getirildiğini gayet iyi biliyoruz. Bir kişinin verdiği talimatla bir kişinin verdiği buyruklarla ve emirlerle...

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2014 18:06
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2014 18:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Özgür medyaya yapılan operasyonu değerlendiren Kanaltürk Ankara Temsilcisi Faruk Mercan, “Biz Ekrem Beyin de sayın Hidayet Beyin buraya niye getirildiğini gayet iyi biliyoruz. Bir kişinin verdiği talimatla bir kişinin verdiği buyruklarla ve emirlerle Çağlayan adliyesinde bir tiyatro oynanmaktadır.” dedi.

14 Aralık operasyonu kapsamında mahkemeye çıkarılan 12 kişiden, aralarında Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın da bulunduğu 4 kişi tutuklandı. Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ile birlikte 8 kişi ise serbest bırakıldı. Yaşananları değerlendiren Faruk Mercan, “Bakın buradaki kalabalık bugün binlerce insan ‘özgür basın susmaz, Ekrem Ağabey Allah’a emanet, Hidayet Ağabey Allah’a emanet' ve bende döndüm tanımıyorum beli ki İstanbul emniyetinde görevli müdür şu manzaraya yazık dedim. Terör örgütü arıyorsanız burnunuzun dibinde terör örgütü var dedim. Ama şunu da unutmayın ki Türkiye bugünleri aşacak.” ifadelerini kullandı.

Çağlayan’da ki İstanbul Adalet Sarayı’nda tiyatro oynandığını aktaran Mercan şunları dile getirdi: “Bugünkü yargılamadan, dosyadan söz etmeye gerek yok. Biz Ekrem Beyin de sayın Hidayet Beyin buraya niye getirildiğini gayet iyi biliyoruz. Burada bir yargılama falan yok. Bu arada adliyedeki manzarayı görünce İstanbul barosu başkanını aradım. Olan olayları aktardım. Dedi ki ‘Zaten dünden beri orada hukuksuzluklar yaşanılıyor. Biz yönetim kurulu üyesi görevlendirdim. Dolayısıyla burada sadece biz değil, bütün Türkiye yaşanılan sahneleri izlemektedir. Bir hukuk bir yargılanma söz konusu değildir. Bir kişinin verdiği talimatla bir kişinin verdiği buyruklarla ve emirlerle Çağlayan Adliyesinde bir tiyatro oynanmaktadır. Buna Türkiye’nin gazetecileri olarak biz ne sessiz kalırız nede biz bunu görmezden geliriz. Nede burada toplanan bu ülkenin insanı sessiz kalır. Bu tiyatro bu hukuk değil. Demokrasiden dönüş yok, hak ve özgürlüklerden dönüş yok.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.