Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Gay öğrenci' skandalında yeni perde...

Deniz A.’nın iki senedir derslerine giren öğretmen, “Moda tasarımı okumak istediğini söylediği için Baro Kız Meslek Lisesi’ne nakli yönünde bir kanaat oluştu. Okuldaki erkek öğrencilerin tepkisini de çektiği için ‘Bu çocuk bari gitsin’ dedik” savunması yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2016 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2016 12:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Gay öğrenci' skandalında yeni perde...
ANTALYA’da Saime-Salih Konca Anadolu Lisesi’nde öğrenim gören Deniz A.’nın cinsel yönelimi sebebiyle Baro Kız Meslek Lisesi’ne naklinin yapılmak istenmesi konusunda açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, “Okul müdürü ve idaresinin çocuklar üzerinde herhangi bir baskısının olmadığını” ileri sürdü. Deniz A.’nın 2015-2016 eğitim öğretim yılı 10’uncu sınıf öğrencisi iken devamsızlık nedeni ile sınıf tekrarına kaldığını, okul idaresi ve rehberlik servisinin girişimleri ile velisi ile görüşüldüğünü belirten Arslan, “2016-2017 eğitim-öğretim yılında öğrenci okula kazandırıldı. Öğrencinin velisi, 23 Ağustos 2016 ve 8 Eylül 2016’da iki defa 75.Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi’ne nakil talebinde bulundu. Talep e-okul sistemine işlendi, fakat nakil işlemi gerçekleşmedi” dedi.

‘BU ÇOCUK BARİ GİTSİN’

Deniz A.’nın iki senedir derslerine giren bir öğretmeni ise, “Çocuk moda tasarımı okumak istediğini söylediği için Baro Kız Meslek Lisesi’ne nakil olması yönünde bir kanaat oluştu. Ama okul müdürü, çocuğa karşı hiçbir şekilde baskıda bulunmadı. İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne yazılan yazı, çocuğun davranışlarıyla erkek öğrencilerin tepkisini çekmesinden kaynaklanıyor. Beden eğitimi öğretmeni ders sırasında kızların bir tarafa, erkeklerin diğer tarafa geçmesini istemiş. Bunun üzerine Deniz A.’da, ‘Ben kızların tarafına geçeyim mi?’ demiş. Bunu duyan erkek öğrenciler çok sinirlenmiş ve tepki göstermiş. Özellikle 11’inci ve 12’nci sınıflardaki çocukların Deniz’in bu davranışlarına karşı büyüyen bir öfkesi var. Biz bu olaydan sonra ‘Bu çocuk bari gitsin’ diyerek nakil olmasını istedik” diye konuştu.

‘BİZİM TOPLUM BÖYLE’

Bütün öğrencilerin bu davranışları yüzünden Deniz A. ile dalga geçtiğini iddia eden öğretmen, “Birkaç arkadaşı dışında çevresinde kimse yok. Şimdi daha mı iyi oldu? Kimseyi tercihinden dolayı yargılayamayız; ama bizim toplumumuz böyle. Çocuklar farklılıklara saygı duyması gerektiğini düşünmüyor ve öfkeleniyor. Bu şekilde herkes üzülüyor. Aslında okulda cinsel tercihi onun gibi olan en az 5 tane daha öğrenci var. Ama onlar gizlendikleri için sorun yaşamıyorlar. Kimse onlara ‘Niye böylesiniz?’ demiyor. Deniz kendini deşifre ettiği için sorun çıkıyor. Okul Müdürü Hüseyin Yurdakul kadar öğrencileri koruyan, toleranslı davranan bir müdür tanımadım. Biz yaşananlardan sonra öğrenciye hiçbir şey olmamış gibi davrandık” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.