Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ganalılar cami için yardım gönderen Samsunlulara teşekkür etti

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca Çarşamba ile Kardeş Şehir olan Gana'nın Accra şehrine yapılacak Furkan Cami için yardım toplayan yetkililere teşekkür etmeye gelen Ganalılar, kent merkezindeki camileri ziyaret etti. Samsun'da ziyaretlerde...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2013 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2013 14:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ganalılar cami için yardım gönderen Samsunlulara teşekkür etti
Diyanet İşleri Başkanlığı'nca Çarşamba ile Kardeş Şehir olan Gana'nın Accra şehrine yapılacak Furkan Cami için yardım toplayan yetkililere teşekkür etmeye gelen Ganalılar, kent merkezindeki camileri ziyaret etti.

Samsun'da ziyaretlerde bulunan Ganalılar, AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir ile bir araya geldi. Furkan Cami için toplanan bağışların önemine dikkat çeken Demir, yapılan hayırlı eserlerin bu dünyada baki kalacağını söyledi,

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca Çarşamba ile Kardeş Şehir olan Gana'nın Accra şehrine yapılacak Furkan Cami için Samsun'a gelen Ganalı misafirler, camii çıkışında Milletvekili Cemal Yılmaz Demir ile görüştü. Gana Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Şeyh İbrahim Ömer başta olmak üzere aralarında Gana Milletvekillerinin de bulunduğu grupla görüşen Demir, yapılması düşünülen Furkan Camii'ne Samsunluların destek vermesini istedi. Türk milletinin her zaman bu tür konularda duyarlı olduğunu belirten Demir, "Cuma namazı sonrasında toplanan paralar ve hayırsever Türk halkının bağışları ile inanıyorum ki kısa sürede, camiyi yapacak ve Müslümanların hizmetine sunacaksınız." dedi.

5 MİLYON DOLARLIK CAMİ

Ganalıların kendisine, "Müslüman ülkelere en çok yardım Türkiye'den geliyor" dediğini ifade eden Milletvekili Demir, "Gana'nın en büyük camii olma özelliğini taşıyacak olan bu camiinin yapımı için herkes destek vermeli. Caminin toplam yapım bedelinin 5 milyon dolar olduğu söylendi. 10 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği söylenen camiinin Atlantik Okyanusuna bakan yüksek tepelerinden birinde inşaa edilmeye başlandığı söylendi. Artık Türkiye el açan ülke olmaktan çıkıp, el uzatan bir ülke haline geldi. Bu hayırlı projenin de tamamlanacağına inanıyorum. Bu fani dünyada yapılan eserler baki kalacaktır. Makamlar, mevkiler hep gelip geçicidir. Bu hayırlı hizmette inşallah verilen desteklerle tamamlanacak." diye konuştu.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Caminin yapımında emeği geçen, katkı sağlayan başta Diyanet İşleri Başkanlığı olmak üzere herkese teşekkür eden Milletvekili Demir, "Gana Dostluk ve Yardımlaşma Derneği ve Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı'nın da emeği olan projeyi hayata geçirenlere teşekkür ediyorum. Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı'nın hayırlı çalışmalarını Balkanlarda, Afrika'da gittiğim her yerde görüyorum. Caminin yapımı için fedakarlık, emek gösteren, bağış yapan herkese teşekkür ediyorum." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.