Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Game of Thrones' davasında flaş karar

Öğretmen Yüzbaşı İskender Gülbahar, 4 yıl önce ordudan atıldı. Gerekçe, görev aldığı Maltepe Askeri Lisesi’nde öğrencilere izlettiği Game of Thrones (Taht Oyunları) dizi oldu.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2016 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2016 13:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Game of Thrones' davasında flaş karar
İngilizceleri gelişsin diye son sınıf öğrencilere izletilen dizide, cinsel içerikli görüntüler olduğu iddiasıyla Gülbahar TSK’dan ihraç edildi. Gülbahar geri dönüş için açtığı davalarda sonuç alamadı. Son sözü Anayasa Mahkemesi söyledi... AYM yeniden yargılama kararı verdi.

Tüm dünyada ilgiyle izlenen Game of Thrones dizisi, Maltepe Askeri Lisesi’ndeki görevli 4 subayın soruşturma geçirmesine neden olmuştu. Soruşturma geçiren subaylardan en alt kıdemde olan yüzbaşı Gülbahar TSK’dan ihraç edildi. İhraç kararının gerisinde izletilen dizide yer alan bir takım sahneler gösterildi. Hazırlatılan rapora göre dizinin bazı bölümlerinde cinsel görüntülerin olduğu kaydedildi.

KARARIN İPTALİ İÇİN DAVA AÇTI

Ağsutos 2012’de TSK’dan ihraç edilen Gülbahar, bu kararın iptali için Askeri Yüksek İdare Mahkemesi (AYİM) 1’inci Daire’de dava açmış, mahkeme, yüzbaşının TSK’dan ihraç edilmesinin hukuka aykırı olduğuna hükmetmişti. Öğretmen Gülbahar bu kararın ardından Ekim ayında mesleğine geri döndü.
Milli Savunma Bakanlığı, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’nin verdiği göreve dönüş kararına itiraz ederek kararın düzeltilmesi davası açtı.

HEYET DEĞİŞTİ ORDUDAN ATILDI

AYİM 1’inci Dairesi tekrar davayı gündemine aldı. Ancak davayı değerlendirecek olan mahkeme heyetinde değişiklikler vardı. Sonuç olarak 2’ye karşı 3 oy ile
Yüzbaşı İskender Gülbahar ordudan atıldı.

Gülbahar alınan kararın iptali için Avukatı Mahir Işıkay aracılığı ile AYM’ye başvurdu. AYM, oybirliği ile aldığı kararında iki hususa vurgu yaptı.

AYM: HATALI KARARI DÜZELTİN

Kararda, Gülbahar’ın adil yargılanma hakkının ihlal edildiği vurgulandı. AYM kararında öne çıkan diğer husus ise, adil yargılanma hakkının ihlalinin sonuçlarının ortadan kaldırılması için yeniden yargılama yapmak üzere AYİM Birinci Dairesi’ne gönderilmesi oldu. Bu kararla birlikte, Gülbahar’ın yeniden mesleğe dönüşüne kapı aralanmış oldu.

Gülbahar, TSK'dan atıldıktan sonra bir üniversitede İngilizce dersleri verdiğini belirtti. Gülbahar, kendilerine yönelik soruşturmanın FETÖ kumpası olduğuna emin olduğunu aktara Gülbahar "Bundan sonra bir aksilik çıkmazsa mesleğime dönmek istiyorum. Bizim o dönem atılmamıza sebep olan kişilerin tamamı 15 Temmuz sonrası ya tutuklandı ya meslekten atıldı. Bizim soruşturmamız ile ilgili tahkikatı yapan Abdulkerim Ünlü ve Tuğgeneral Cemalettin Doğan halen tutuklu. Ve bu isimler meslek ihraç edildi. Yine, meslekten atılmam yönünde karar veren hakim Albay Cemil Çelik meslekten atıldı. Bunların temel özelliğidir, kendilerine engel olarak gördükleri herkesi bir şekilde tasfiye ettiler”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.