Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Firari suikastçının kardeşi gözaltına alındı

İhanet timinin son firarisinin kardeşi yakalandı!

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2016 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2016 13:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Firari suikastçının kardeşi gözaltına alındı
FETÖ darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ayrılmasının ardından Muğla'nın Marmaris ilçesinde konakladığı otele saldırı düzenleyen grupta bulunan darbeci askerlerden son firari yüzbaşı Burkay Karatepe'nin kız kardeşi Ayşe Nurala Karatepe, Eskişehir'de yakalandı.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Özel Harekat Şubesine bağlı ekipler, Eskişehir doğumlu Karatepe'nin yakalanması için ülke genelinde olduğu gibi kentte de çalışmalarını sürdürdü.

Ekipler, Mahmudiye ilçesi ve kent merkezindeki birçok adrese eş zamanlı operasyonlar düzenledi ancak Burkay Karatepe'ye ulaşamadı. Ekipler, firari şüphelinin bir süre önce babası Şevki ile kız kardeşi Ayşe Nurala Karatepe'yi evlerinden alarak bilinmeyen bir yere götürdüğünü belirledi.

Ayşe Nurala Karatepe'nin Eskişehir'e yeniden döndüğü bilgisine ulaşan polis, şüpheliyi 75. Yıl Mahallesi'nde bir eve düzenlediği operasyonda yakaladı. Gözaltına alınan Ayşe Nurala Karatepe'nin, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesindeki sorgusunun sürdüğü bildirildi.

Öte yandan, Burkay Karatepe'nin babası Şevki Karatepe'nin ise bir süre önce Ankara'da gözaltına alındığı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı öğrenildi.
FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanına suikast düzenlemek için konakladığı Marmaris'teki otele saldırıda bulunduktan sonra ormanlık alana kaçan darbeci askerler yakalanmış ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.