Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Firari savcı sınırda enselendi!

Erzurum Cumhuriyet Savcısı Ekrem Beyaztaş, Türkiye’den Suriye’ye geçmeye çalışırken Kilis'te yakalandı.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2016 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2016 11:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Firari savcı sınırda enselendi!
Darbe girişimi ardından başlatılan soruşturmada hakkında yakalama kararı çıkarılan Erzurum Cumhuriyet Savcısı Ekrem Beyaztaş, yasa dışı yollardan Suriye’ye kaçmaya çalışırken Kilis’te yakalandı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından HSYK tarafından görevden uzaklaştırılan ve ardından hakkında gözaltı kararı verilen Erzurum’da görevli savcı Ekrem Beyaztaş’a ulaşılamadı. Dün gece devriye görevi yapan askerler, Suriye’ye kaçak olarak geçmeye çalışan bir kişiyi fark etti ve ’Dur’ ihtarında bulunduktan sonra yakaladı. Gözaltına alınarak İl Jandarma Komutanlığı’na götürülen kişinin hakkında yakalama kararı bulunan Cumhuriyet Savcısı 46 yaşındaki Ekrem Beyaztaş olduğu saptandı. Şüpheli savcı polislere teslim edilirken, konuyla ilgili Kilis Valiliği’nden de açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:

"14.08.2016 günü saat 23.05 sıralarında, Kilis İli Merkez İlçe Duruca Köyü Afrin Hudut Karakolu sınır hattında, Türkiye’den Suriye’ye yasadışı yollardan geçmeye çalışan Ekrem Beyaztaş (Ağrı, 1970 doğumlu. Erzurum Cumhuriyet Savcısı) isimli şahıs yakalanmıştır. Olayla ilgili adli ve idari süreç başlatılmıştır."

Daha önce İstanbul Adliyesi'nde görev yapan Savcı Beyaztaş, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası, HSYK tarafından açığa alınan savcılar arasında yer almıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.