Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Firari hükümlü Aydın’da yakalandı

Devam eden davası için getirildiği Bursa Adliyesi'nden kaçan firari hükümlü K.Ş., isimli şahıs, Aydın’da yakalandı. Bursa H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda çeşitli suçlardan 41 yıl 148 ay hükümlü olarak bulunan K.Ş. isimli şahıs...

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2015 19:10
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2015 19:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Devam eden davası için getirildiği Bursa Adliyesi'nden kaçan firari hükümlü K.Ş., isimli şahıs, Aydın’da yakalandı.

Bursa H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda çeşitli suçlardan 41 yıl 148 ay hükümlü olarak bulunan K.Ş. isimli şahıs 16 Ocak 2015 günü getirildiği Bursa Adliyesi emniyet odasında nöbetçinin bir anlık dikkatsizliği ve tedbirsizliği sonucu kalabalıktan da yararlanarak firar etti. Şahsın firar etmesinin ardından başlatılan arama çalışmaları kapsamında; K.Ş.’nin cezaevine girmeden önce Aydın, Manisa, İzmir, Balıkesir, Muğla ve Muş’ta ağırlıklı olarak ev ve işyerlerinden hırsızlık, oto hırsızlığı, resmi belgede sahtecilik ve cinsel istismar suçlarını işlediği tespit edildi.

Başlatılan soruşturma sonucunda Bursa Jandarma Komutanlığı ve bağlı birlikleri arama, takip ve yakalama faaliyetlerini yürütürken, K.Ş.’nin sosyal çevresi incelenerek ilişki kurabileceği akraba ve arkadaşları mercek altına alındı. Şehir dışındaki akrabaları ile Bursa’da bulunan ve tahliye olan cezaevi arkadaşlarının evlerinde yapılan aramalara rağmen firari şahıs bulunamadı.

Bunun üzerine genişletilen arama ve takip çalışmaları sonucunda, cezaevine girmeden önce suç faaliyetlerini yoğunlaştırdığı ve uzun süre ikamet ettiği Aydın’da ki akrabalarının yanında bulunabileceği yönünde duyumlar alındı. Bunun üzerine yapılan teknik ve fiziki takip sonucu firarinin Aydın Germencik ilçesinde ikamet eden akrabalarının evinde kısa bir süre için kaldığı ve buradan ayrılacağı tespit edildi.

Bursa Jandarma Komutanlığı İstihbarat birimleri tarafından Aydın Jandarma Komutanlığı ve il emniyet müdürlüğünün ortak çalışmaları ile çalışma başlatıldı. Ekipler tarafından belirlenen adreslerde 25 Ocak 2015 günü saat 05.00’da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan kapsamlı aramada firari hükümlü K.Ş. saklandığı akrabasının evinde bulundu. Şahıs kaçmaya çalışırken yakalandı.

İşlemlerinin tamamlanmasını müteakip Aydın Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen firari hükümlü K. Ş. adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.