Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Film boyunca 55 sefer ‘Erdoğan’ ismi geçer!"

Ak Parti İstanbul Milletvekili Ali Pulcu ilginç bir konuşmaya imza attı. Pulcu Arnold Schwarzenegger ile başladığı açıklamalarını Cem Yılmaz’ın A.R.O.G. ile tamamladı.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2016 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2016 11:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Film boyunca 55 sefer ‘Erdoğan’ ismi geçer!"

Hakan Şanlıtürk - Ankara/Bursa haber

Ak Parti İstanbul Milletvekili Ali Pulcu ilginç bir konuşmaya imza attı. Pulcu Arnold Schwarzenegger ile başladığı açıklamalarını Cem Yılmaz’ın A.R.O.G. ile tamamladı.

İşte o sözler:

“Savunma Sanayii bütçesini konuşacağız ama ben Schwarzenegger’den başlayayım. Malum Arnold Schwarzenegger diye bir aktör var. Kendisi Hollywood’un Cüneyt Arkın’ı sayılır. Bu arkadaşın 1994 yılında çektiği bir film var ‘Gerçek Yalanlar’ diye. Hikâye bu ya, New York’ta Irak’tan gelmiş sanat eserleri sergilenecek fakat şu işe bakın ki sanat eserlerinin içinden Rus yapımı güdümlü füzeler çıkar. Asyalı, çekik gözlü, alımlı bir bayan ile gözlerini kan bürümüş Orta Doğulu teröristler hiç sebepsiz yere New York’ta bir bomba patlatacaklardır. Endişeye mahal yok, hemen Schwarzenegger yetişir, dünyayı kurtarır.

1994 geç bir tarih, 2013’te, başka bir filmden bahsediyorum şimdi. ‘Kapalı Devre’ isimli ABD-İngiltere ortak yapımı. İngiltere’de bir terör faaliyeti olmuştur, 150 kişi ölmüştür. Bir zanlımız vardır, zanlımızın adı film icabı ‘Farroukh Erdoğan’dır. ‘Mister Erdoğan yaptı’, ‘Erdoğan planladı’, ‘Erdoğan vurdu’ bir buçuk saatlik bu film boyunca tam 55 sefer ‘Erdoğan’ ismi geçer. Bu filmlerden bahsetmemin özel bir sebebi var. Bir: Fransızların çok meşhur bir sosyoloğu Jean Baudrillard, sinemanın gücünün Pentagon’un ve hükûmetlerin gücünden daha fazla olduğunu söylüyor. Bunu önemsiyorum. İki: Bu filmler, Huntington’un 1993’te akademiye sunmuş olduğu ‘Medeniyetler Çatışması’ tezinin popüler versiyonlarıdır. Huntington, akademik camiayı ikna etme vazifesini göz önüne almıştı. Bu popüler filmler de bu kanaatin dünya kamuoyunca kabul edilmesi vazifesini aldılar.

Şöyle hatırlatayım: Huntington, artık bundan sonra bakar ve diğerleri arasında bir çatışma başlayacağını söyler ve Türkiye’yi bir yerde konumlandırır. İdeolojiler çağında ‘Ne adına savaşıyorsun?’ sorusu önemliydi ama medeniyetler çağında ‘Sen kimsin?’ sorusu sorulacak. ‘Sen kimsin?’ sorusuna verilecek cevap sabittir, belirlidir ve değişmez. Bizim üstat Cemil Meriç  “Olimpos Dağı’nın çocukları Hira Dağı’nın çocuklarını asla kabul etmeyecek” der.

Amerikan filmlerinden bahsettim, bir Türk filmiyle bitirmek isterim, A.R.O.G. Cem Yılmaz, arkadaşlar...

A.R.O.G. filminde beş yüz milyon asır geriye götürülür, orada maymunları karşısında toplar “Arkadaşlar, hızla çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmanız lazım. Onun için yapmamız gereken çok fazla bir şey yok: İki ayak üstünde dik bir duruş” der. Ak Parti öncülüğünde, Sayın Cumhurbaşkanının duruşuyla Türkiye, çok şükür, dik bir duruş göstermektedir, bu yüzden kısmi bir sıkışıklık altındayız fakat bu yürüyüş başlamıştır er geç nihayete erecektir.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.