Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Filistinli mülteci kız 4 yıl sonra annesine kavuştu

Suriye'deki Yermuk Filistin Mülteci Kampı'nda yaşayan 10 yaşındaki Sündüs Ali Beşir, bir Türk yardım kuruluşunun girişimiyle 4 yıldır ayrı kaldığı annesine Atatürk Havalimanı'nda kavuştu.Mülteci kampında yaşayan Sündüs Ali Beşir’in...

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2015 19:02
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2015 19:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Filistinli mülteci kız 4 yıl sonra annesine kavuştu
Suriye'deki Yermuk Filistin Mülteci Kampı'nda yaşayan 10 yaşındaki Sündüs Ali Beşir, bir Türk yardım kuruluşunun girişimiyle 4 yıldır ayrı kaldığı annesine Atatürk Havalimanı'nda kavuştu.

Mülteci kampında yaşayan Sündüs Ali Beşir’in annesi Halide Es-Sevdani, kötüleşen şartlar sebebiyle Şam'daki Yermuk Filistinli Mülteci Kampı'ndan ayrılmış, küçük kızı da dedesiyle birlikte kampta kalmıştı. Halide Es-Sevdani, önce Ürdün'e oradan da Türkiye'ye geçti. Kızını yanına almak için 2 kez girişimde bulunan Es-Sevdani’nin tüm girişimleri başarısız oldu.

Bunun üzerine olayı haber alan bir Türk yardım kuruluşu harekete geçti. Sündüs'ü başkent Beyrut'ta karşıladıktan sonra zaman kaybetmemek için ertesi sabah erken saatlerde Beyrut'tan İstanbul'a hareket etti. Atatürk Havalimanı’na getirilen Sündüs Ali Beşir, 4 yıldır görmediği annesine kavuştu. Kızını görünce hemen sarılan annesi, yıllar sonra kızına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.