Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Feyzioğlu:Eli kalem tutanın kalemi ne yazarsa yazsın terörist denmesine karşıyız

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, özgür medyaya düzenlenen 14 Aralık operasyonunun bir öç alma operasyonu olduğunu söyledi. Yargının öç alma mekanizması olmaktan çıkarılması gerektiğini belirten Feyzioğlu, “Biz tabi...

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2014 21:00
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2014 21:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Feyzioğlu:Eli kalem tutanın kalemi ne yazarsa yazsın terörist denmesine karşıyız
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, özgür medyaya düzenlenen 14 Aralık operasyonunun bir öç alma operasyonu olduğunu söyledi. Yargının öç alma mekanizması olmaktan çıkarılması gerektiğini belirten Feyzioğlu, “Biz tabi ki haksızlığın karşısındayız. Tabi ki eline silah almayanın, eli kalem tutanın o kalem ne yazarsa yazsın terörist olarak nitelenmesine karşıyız. Burada yapılanın da ne olduğunu çok iyi görüyoruz. Bir öç alma operasyonu yürüyor. Ama tekrar ediyorum. Bu yargının öç alma mekanizması olarak çalışmasına bir 'dur' dememiz gerekiyor.” dedi.

Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Alevi Kültür Dernekleri tarafından organ bağışına destek amacıyla düzenlenen kampanya yemeğine katıldı. Yemeğe Feyzioğlu’nun yanı sıra HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Ermeni Patrik Genel Vekili Aram Ateşyan, çok sayıda milletvekili, belediye başkanı ve vatandaşlar katıldı.
Yemek öncesi basın mensupların gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Metin Feyzioğlu, medyaya düzenlenen 14 Aralık operasyonuyla ilgili yargının öç alma mekanizması olarak kullanıldığını söyledi. Yapılanların bir öç alma operasyonu olduğunu belirten ve yargının öç alma mekanizması olmaktan çıkarılması gerektiğini belirten Feyzioğlu, “Şimdi tabi bu bizim ilk defa gördüğümüz bir olay değil. Maalesef Türkiye’de onlar gazetecilikten tutuklanmadı ya da onlar gazetecilikten yargılanmıyor sözünü biz daha önce de duyduk. Fakat bizim talebimiz bugün biz paydasında buluşabilmek adına artık bağımsız, tarafsız, adil yargılama yapabilen yargıyı kurmaktır. Bunu herkes için kurmak zorundayız. Bu yargının öç alma mekanizması olarak çalışmasına bir 'dur' dememiz gerekiyor. Bu noktada basının da bir öz eleştiri yapmasını ben muhakkak bekliyorum. Özellikle cemaate yakın olduğu söylenen basının Türkiye’de haksızlıkların, hukuksuzluğun geçtiğimiz pazar günü başladığı şeklindeki manşetleri daha önce yaşanan acılara haksızlık oluyor, can yakıyor. Dün evvelki gün televizyonda seyrettiğimiz yorumlar ‘Ama o davalar şöyle haklıydı böyle haklıydı’ şeklindeki yorumlar bizim biz olmamızı açık söylüyorum zorlaştırıyor. Biz tabi ki haksızlığın karşısındayız. Tabi ki eline silah almayanın, eli kalem tutanın o kalem ne yazarsa yazsın, terörist olarak nitelenmesine karşıyız. Burada yapılanın da ne olduğunu, çok iyi görüyoruz. Bir öç alma operasyonu yürüyor. Ama tekrar ediyorum. Bu öç almanın pazar günü başladığını söylerse eğer, o basın biz size rağmen onlara rağmen, onlara destek oluruz, haksızlığa karşı. Birde canı gönülden destek olmak var, bizi zorluyor bu. Çok açık söylüyorum.” diye konuştu.

HÜKÜMET İKTİDARI SAĞLAMLAŞTIRIP, MUHALEFET ODAKLARINI AYIKLADIKTAN SONRA AVRUPA BİRLİĞİ KONUSUNDA GÖMLEK DEĞİŞTİRDİ

Bir basın mensubunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, operasyonlar hakkında Türkiye’ye tepki gösteren ve Erdoğan’ı uyaran Avrupa Birliği’ne verdiği ‘Siz fikirlerinizi kendinize saklayın’ şeklindeki cevabını hatırlatması üzerine, “12 sene önce bu iktidar Avrupa Birliği’ne giriyoruz diye yolları açtı. Şimdi Avrupa Birliği, iktidar sağlamlaştırıldıktan, bütün muhalefet odakları ayıklandıktan sonra tu kaka olduysa demek ki gömlek bir daha değiştirildi.” şeklinde cevap verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.