Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Feyzioğlu: Hocalı’nın soykırım olduğunu bütün dünyaya kabul ettirmeliyiz

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Hocalı Katliamı’nın bütün dünyaya soykırım olarak kabul ettirilmesi gerektiğini söyledi. Feyzioğlu, TBB İnsan Hakları Merkezi tarafından düzenlenen ‘Hocalı’ya Adalet’ konulu...

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2015 20:37
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2015 20:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Hocalı Katliamı’nın bütün dünyaya soykırım olarak kabul ettirilmesi gerektiğini söyledi.

Feyzioğlu, TBB İnsan Hakları Merkezi tarafından düzenlenen ‘Hocalı’ya Adalet’ konulu programın açılış konuşmasını yaptı. Hocalı’nın, 21. yüzyılın görmezden gelinmek istenen en acı katliamlarından biri olduğuna vurgu yapan Feyzioğlu, Hocalı’nın tipik bir katliam olduğunu ve soykırımın bütün unsurlarını barındıran bir katliam olduğunu kaydetti.

Hocalı’yı dünyanın görmezden geldiğini vurgulayan Feyzioğlu, “1915 olayları ile hem ülke içinde hem ülke dışında fevkalade yakından ilgilenmeyi vazife sayanların Hocalı’ya sırtını dönmesi, milletimizin başına gelen bu soykırımı görmezden gelmesidir. Bizim de görevimiz, tüm dünyaya 'Bize soykırım yapıldı' diye haykırmak ve bunu kabul ettirmektir. Önce işe kendimizden başlamamız lazım, milletimizi bu konuda bilinçlendirmemiz lazım.” dedi. Programa, Hocalı Soykırımı’nı anlatan videonun izlenmesi ile devam edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.