Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FETÖ'nün suikast timine yakınları böyle seslendi

15 Temmuz darbe girişiminde Marmaris’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast düzenlemek için helikopterle Marmaris’e gelen 11 darbeci tutuklandı. O sırada Adliye önünde bekleyen yakınları ise darbeci yakınlarına destek verdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2016 10:17
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2016 10:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
FETÖ'nün suikast timine yakınları böyle seslendi

15 Temmuz darbe girişiminde Marmaris’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast düzenlemek için helikopterle Marmaris’e gelen 11 darbeci tutuklandı. O sırada Adliye önünde bekleyen yakınları ise darbeci yakınlarına destek verdi.

 

Marmaris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele düzenlenen saldırı sonrası çıkan çatışmanın ardından firar eden 11 kişilik suikast timi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Ankara’ya gönderildi. 11 darbeci, savcılıkta 10 saat süren ifade işlemi sonrası bu sabah saatlerinde tekrar adliyeye getirildi.

Tutuklanmaları talebi ile mahkemeye sevk edilen 11 kişilik suikast timi 6 saat süren mahkeme safhasının ardından tutuklanarak Ankara’ya gönderildi. Darbecilerin adliyeye giriş ve çıkışlarında geniş güvenlik önlemi alınırken, darbecilerin içinden birinin ‘Dik durun’ dediği duyuldu.

FETÖ’nün tutuklanan suikast timinin yakınlarından bazıları da Muğla Adliyesi önünde bekledi. Darbecilerin yakınları, "Onurları ile bugüne kadar görev yaptılar", "sizinle gurur duyuyoruz" derken ailelerin önlerinde güvenlik önlemi alan polisleri de tehdit ederek, "Bir gün sizi de elleri kelepçeli olarak alırlar" diyerek polisleri hedef gösterdiler.

Zırhlı araçla gittiler
FETÖ’nün suikast timinde görevli 11 kişilik ekibin elbiseleri de zırhlı cezaevi aracına taşındı. Muğla Adliyesinin arka kapısından çıkışları yapılan darbecileri götürmek için Muğla Cezaevine ait zırhlı araç geldi. Darbeciler tek tek araca binerek Ankara’ya gönderildiler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast düzenleyeceklerdi
15 Temmuz darbe girişimi gecesi değişik illerden toplanarak İzmir Çiğli’de bir araya gelen darbeciler, üç helikopter ile Marmaris’te kaldığı otelden vatandaşlara ‘sokağa çıkın’ çağrısı yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast düzenlemek için Cumhurbaşkanının kaldığı otele geldiler. Otelde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı bulamayan darbeciler, emniyet güçleri ile çıkan çatışma sonrası ormanlık alana kaçarak izlerini kaybettirdiler.

16 gün boyunca kaçtılar
Muğla İl Garnizon ve Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan komutasında değişik illerden gelen Polis Özel Hareket, Muğla İl Jandarma Komando ekipleri, Bornova Komando Birliği ve Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan asker ve polisler 16 gün boyunca firari darbecilerin izini sürdü. 31 Temmuz’u 1 Ağustos’a bağlayan gece Ula ilçesine bağlı Şirinköy Mahallesi'nde mısır tarlasında yaban hayvanlarına karşı nöbet tutan vatandaşların FETÖ’nün darbecilerini fark etmesi üzerine operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda 11 darbeciden 9’u bir arada, ikisi ise sabah saatlerinde mısır tarlasında yakalanarak Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’ne getirilmişti.

Ordudan atıldılar
Olağanüstü hal kararnamesi ile ordudan atılan Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda tabur komutanı olan Binbaşı Şükrü Seymen'in, önceden aynı birlikte eğitim alıp görev yapan askerlerden seçtiği Yüzbaşılar İsmail Yiğit, Mustafa Serdar Özay, Muammer Gözübüyük, Ergün Şahin, Bahadır Sagun, Mehmet Öztürk, Üsteğmenler Murat Köse, Mehmet Demir, Enes Yılmaz, Teğmen Muhammet Burak İpek, 16 gün süren takip sonrasında Ula ilçesi Şirinköy'de düzenlenen operasyon sonucu yakalanmış ve Muğla Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü’nde sorgulanmışlardı. Aynı gece suikast timi ile birlikte olduğu ve adının Yüzbaşı Burkay Karatepe olduğu ileri sürülen darbeci ise olaydan sonra firar ederken halen bulunamadı.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.