Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FETÖ'nün ekran yüzü firari!

Darbe girişimi sırasında Akıncı Hava Üssü'nde yakalanıp adliyeye sevk edildikten sonra serbest bırakılan 'Hava Kuvvetleri İmamı' Adil Öksüz'ün hocası olduğu belirtilen FETÖ televizyonlarında dini sohbetler yapan Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Davut Aydüz de darbe girişimi sonrası kayıplara karıştı. Polis her yerde Davut Aydüz'ü arıyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2016 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2016 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
FETÖ'nün ekran yüzü firari!
15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde görevli Yrd. Doç.Dr. Adil Öksüz Akıncı Hava Üssü'nde yakalandı. Adliyeye sevk edildikten sonra serbest bırakılan Adil Öksüz kayıplara karıştı. FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Sakarya Üniversitesi'nden 8'i İlahiyat Fakültesi'nde olmak üzere 10 akademisyen ve 1 memur açığa alındı. 9 kişi adliyeye sevk edilirken, bazıları serbest kaldı, bazıları da adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında 2 kişi ise aranıyor.

Soruşturma kapsamında aranan kişilerden olan FETÖ'nün televizyonlarında dini sohbetler yapan Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Davut Aydüz polis ekiplerinin yaptığı tüm aramalara rağmen bulunamadı. Başka bir kimlikle yurt dışına kaçma ihtimali de değerlendirilen Prof. Dr. Aydüz'ün gidebileceği tüm adresler araştırılıyor.

FETÖ'nün önde gelen 4 ilahiyat hocasından biri olduğu belirtilen Aydüz'ün Akıncı Hava Üssü’nde yakalanıp serbest bırakılan Adil Öksüz'ün de hocası olduğu öğrenildi. Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, bu yapının 1993-1995 yıllarında İlahiyat Fakültesi'nde örgütlendiğini, kendi döneminde yapının fakültedeki yönetim görevlerinden uzaklaştırıldığını ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.