Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FETÖ imamı böyle uyarmış

İzmir'deki FETÖ soruşturmasında dikkat çeken detay...

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2016 08:46
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2016 15:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
FETÖ imamı böyle uyarmış
İzmir'deki FETÖ soruşturmasında, örgüt albümü bulunmuş, bylock konuşmaları ele geçirilmişti. Bir örgüt üyesinin cep telefonu ekranının fotoğrafını almasıyla ulaşılan mesajlarda, örgütün Bergama ilçesindeki esnaflardan sorumlu "imamı"nın örgütün faaliyetleri hakkında bilgi vermesinin yanında kendisine bağlı gruba FETÖ/PDY operasyonları ile ilgili uyarılarda bulunması dikkati çekti.

Operasyonda elde edilen bilgilerde, örgüt üyeleri arasında "ByLock" mesejlarının nasıl dağıtıldığına dair detaylara da ulaşıldı. Örgüt üyelerinin bu programı bireysel yazışmalarının yanında toplu yazışmalarda da kullandığı, FETÖ'nün yönetici kadrosundan gelen mesaj ve bilgilerin "en tepeden en aşağıya" bu şekilde gizlilik içinde ulaştırıldığı belirlendi.

FETÖ üyelerinin güvenlik güçlerinin muhtemel operasyonları sırasında ortada delil bırakmamaları konusunda da uyarıldığı, bunun kontrolünü sağlamak için de örgüt üyelerine ani baskınlar yapmak için bazı kişilerin "Arama Tarama Mesulu" olarak görevlendirildiği tespit edildi.

TUTUKLAMALARIN NEDENİ...

"İmam"ın, "Arama Tarama Mesulu" olarak görevlendirilen üyelere uyarılarda bulunduğu bir başka paylaşımda ise "Muhterem arkadaşlar! Şu ana kadar gözaltından tutuklamaya geçişte daha çok, yakalanan evrak, kurban-burs-bağış-himmet-mütevelli ve ders grubu listeleri, yanlış ifade, panik yapmak, avukat gelmeden ifade vermeye başlamak, teknik bilişim malzemeleri (CD, bilgisayar, laptop vb) yakalatma ve şikayet etmelerden kaynaklı" görüşüne yer veriyor.

'HANGİ DÜŞÜNCELER BİZİ ELE VERİYOR'

Mesajın devamında, örgütün "Arama Tarama Mesulleri"ne sitem ederek bazı öz eleştirilerde bulunduğu, "Dikkat ederseniz çoğunluğu da bilgi-belge-teknik malzemeler... Yani iyi bir arama-tarama yapılmamasından kaynaklı deliller oluşturuyor. Bu, neden kaynaklanıyor; Hangi düşünceler bizi ele veriyor" diyerek birtakım uyarılarda bulunduğu görülüyor.

Daha önce atıldığı belirlenen bir mesajda ise "Bank Asya" başlığıyla yapılan bir başka paylaşımda ise "seçimlerin akabinde özellikle İstanbul ve İzmir'de yoğunluklu bir para çekimi" olduğu vurgulanarak, bunu engellemek için Bank Asyadaki para çekimlerinin durdurulması gerektiği belirtiliyor ve örgüt üyelerinin üzerlerindeki panik havasını dağıtmaları isteniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.