Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FETÖ'cünün evinden bombalı eylem notları çıktı!

Kayseri'de FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan Kimse Yok Mu Derneği yöneticisi eski astsubayın evinde, el yapımı patlayıcının nasıl yapılacağı ve bombalı saldırı planı hazırlandığına ilişkin notlar bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2016 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2016 15:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
FETÖ'cünün evinden bombalı eylem notları çıktı!
Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan eski astsubayın evinde, patlayıcı yapımı ve bombalı saldırı planına ilişkin el yazısıyla hazırlanmış notlar ile 15 Temmuz'u işaret eden yazı bulundu.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen soruşturma kapsamında, 22 Eylül'de FETÖ ile irtibatlı olduğu belirlenen vakıf, dernek, eğitim kurumları ve yurtlara yönelik operasyon başlatıldı.

Toplam 65 kişiye yönelik gözaltı kararının bulunduğu operasyonda, OHAL kararnamesi kapsamında kapatılması kararlaştırılan Kimse Yok mu Derneğinin yöneticilerinden olduğu belirlenen eski astsubay Ümit Özen de yakalandı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Özen, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Nevşehir Cezaevine gönderildi.

BOMBALI EYLEM NOTLARI

Eski astsubay Ümit Özen'in evindeki aramada, bir deftere el yazısıyla yazılmış, TNT'den patlayıcı yapılışı ile molotofkokteyli ve el yapımı patlayıcı hazırlanışına dair notlar bulundu.

Bombanın hazırlanmasına dair bilgilerin yer aldığı nottaki "Bina giriş çıkışlarına dair iyi bir analiz yapılması, zamanlamanın hesaplanması, canlıya zarar riskinin hesaplanması, hedefe mesajın ne olması gerektiği, iyi eleman seçimi" gibi ifadeler dikkati çekti.

Kayseri'nin Talas ilçesine bağlı Kuruköprü Mahallesi nüfusuna kayıtlı 56 yaşındaki Ümit Özen'in, astsubay olarak görev yaparken 1980'de "irtica" gerekçesiyle ordudan atıldığı, 2011'de ise hakları iade edilerek emekli sayıldığı tespit edildi.

Özen'in, ordudan atıldıktan sonra 1989-1994 döneminde FETÖ'nün önemli merkezlerinden olduğu bilinen İzmir'deki Özel Yamanlar Kolejinde memur olarak çalıştığı belirlendi. Kayseri'deki Özel Kılıçaslan Lisesinde (OHAL kararnamesiyle kapatılarak Milli Eğitim Bakanlığına devredildi) 1994-2005 yıllarında kütüphane sorumlusu olarak görev yaptığı tespit edilen Özen'in aynı zamanda Kimse Yok mu Derneğinin Kayseri Şubesinde yönetici pozisyonunda faaliyet gösterdiği ortaya çıktı.

Özen'in eşinin de FETÖ soruşturmaları kapsamında TMSF'ye devredilen ve yöneticileri tutuklanan Boydak Holdinge bağlı Merkez Çelik Fabrikasında terzilik yaptığı belirlendi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.