Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fethi Kurt: MEB, TEOG yerleştirmeleriyle velilere zulüm ediyor

Türk Eğitim Sen Antalya 2 Nolu Şube Başkanı Fethi Kurt, Milli Eğitim Bakanlığı'nın, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Uygulaması (TEOG) yerleştirmelerinde, 150 kilometre uzaklıkta bir okula öğrenci yerleştirmesinin eğitimdeki rezaletin...

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2014 18:16
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2014 18:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fethi Kurt: MEB, TEOG yerleştirmeleriyle velilere zulüm ediyor
Türk Eğitim Sen Antalya 2 Nolu Şube Başkanı Fethi Kurt, Milli Eğitim Bakanlığı'nın, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Uygulaması (TEOG) yerleştirmelerinde, 150 kilometre uzaklıkta bir okula öğrenci yerleştirmesinin eğitimdeki rezaletin açık bir göstergesi olduğunu söyledi.

AK Parti iktidarının, 12 yılda 5 milli eğitim bakanı değiştirerek eğitimi yaz boz tahtasına çevirdiğini belirten Kurt, TEOG yerleştirmelerindeki skandalların, okulların açılmasına sayılı günler kala öğrenci ve velilere yapılabilecek en büyük zulüm olduğunu kaydetti. Kurt, "Veliler, bu süre içinde evlerine en yakın okulları tek tek dolaşıp boş kontenjanlarını takip edecek, kontenjan açılınca nakil isteyecek." dedi.

TEOG yerleştirmelerinde bazı öğrencilerin evlerine 150 kilometreyi aşan uzaklıkta, tercih etmedikleri okullara kaydedilmesi skandalının ardından, MEB'in velilere nakiller için 5 hafta süre tanıdığını ifade eden Kurt, "Veliler, bu süre içinde evlerine en yakın okulların boş kontenjanlarını takip edecek. Okul okul gezecek olan veliler, açık kontenjan bulunan okullara nakil isteyecek. En yüksek puandan başlayarak yerleştirme işlemi gerçekleştirilecek. Nakil başvuruları için veliye sunulan yol haritası şaşkınlık oluşturmaktadır. Nakiller, 26 Eylül mesai bitimine kadar devam edecek. Nakilde ilk periyot 25-28 Ağustos’ta alınacak ve sonuçlar 29 Ağustos’ta ilan edilecek. Okulda 10 boş kontenjan bulunuyorsa ve 15 öğrenci nakil başvurusu yapmışsa, en yüksek puanlı 10 öğrenci boş kontenjanlara yerleştirilecek. Nakil işlemleri e-okul üzerinden yürütülecek. Veli, okula faks ile nakil talebini iletebilecek. 26 Eylül'den sonra nakile konu okula en düşük puanla giren öğrencinin puanı, ilgili okulun taban puanı olarak kabul edilecek. Tabanın altında kalan öğrencinin talebi kabul edilmeyecek." diye konuştu.

Türk Eğitim Sen olarak, öğrenci ve velilere yapılan TEOG zulmünü kınadıklarını belirten Kurt, iktidarın MEB üzerinde siyaset yapmasının bir an önce vazgeçmesini istediklerini ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.