Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uzunköprü sular altında

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde Kırkkavak Deresi'nin taşması sonucu 100 civarında evi su bastı. Bölgede gece saatlerinde başlayan sağanak sabaha kadar sürdü. Aşırı yağış nedeniyle dere yatağına sığmayan sular taşkınlara yol açtı....

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2013 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2013 12:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uzunköprü sular altında
Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde Kırkkavak Deresi'nin taşması sonucu 100 civarında evi su bastı. Bölgede gece saatlerinde başlayan sağanak sabaha kadar sürdü.

Aşırı yağış nedeniyle dere yatağına sığmayan sular taşkınlara yol açtı. Taşkın nedeniyle Uzunköprü ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi sular altında kaldı. Mahallede 100’e yakın evin zemin katını, kalorifer dairelerine alçaktaki müstakil ev su altında aldı. Mahallede park halinde 24 araç ise kullanılamaz hale geldi. Mahalle evlerinde oturan vatandaşlar, dere suyunun evlerinin etrafını kaplaması sonucu mahsur kaldı.

Havanın aydınlanmasıyla birlikte selin korkutucu yüzü de ortaya çıktı. Belediye ekipleri sel suyunun etkili olduğu mahallelerde çalışmalara başladı. Apartmanların etrafını kaplayan suların tahliyesine başlandı. Bu arada suyun yükselmesini gören bazı vatandaşlar ise apartmanların girişine kum torbaları yığdırdı.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Uzunköprü Kaymakamı Kemal Yıldız, gece saatlerinde başlayan sağanak yağışının sabah saatlerine kadar sürdüğünü söyledi. Yağış sonucu Kırkkavak Deresi'nin taştığını ifade eden Yıldız, “Taşma neticesinde 2 köyümüzde ikişer, üçer hanede su basması söz konusu. Bir köyümüzde 2 tane ahır çözmüş durumda. Çok şükür can ve hayvan kaybının olmaması bizim için sevindirici. Ancak ilçe merkezindeki bazı mahallelerde su basması sonucu yaklaşık 50 ile 100 civarında evde su basması meydana geldi. Ufak tefek hasarlar söz konusu. Onun dışında ciddi bir kaybımız yok. Şu anda 24 civarında araç su basması sonucu kullanılamaz hale gelmiştir. Ama hasar tespit çalışmalarımıza başladık. Teknik ekiplerimizi görevlendirdik. Bu çalışmalarımız devam edecek. Bu aşamadan sonra hasar tespit sonucunda vatandaşlarımıza yardım yapılıp yapılmayacağı değerlendirecektir. Okullarımız tamamen açık. Tatil etmeye gerek duymadık. Sadece endüstri meslek lisesi’nin etrafından sulardan dolayı orada eğitim aksaması söz konusu. Ancak geçici bir durumdur.” dedi.

Uzunköprü Belediye Başkanı Başkanı Enis İşbilen de “Saat 06.00 civarında Kırkkavak derecesi civarından köylerden gelen yağmur suları Uzunköprü ilçesini tehdit etti. Özellikle Fevzi Çakmak Mahallesi’nde taşkın oldu. Binaların alt katları, kalorifer kazanları olduğu dairelerde su var. Birçok vatandaşımızın zemin katlarında sular girdi. Önemli olan can kaybının olmamasıdır. Hasar tespit çalışması yaparak ilgili zararın tespitini yapacağız.” açıklamasında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.