Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fenomen matematik öğretmeni ‘Ekol Hoca’, İngiliz basınında

Sosyal medyada verdiği çevirimiçi matematik dersleriyle fenomen olan ‘Ekol Hoca’, İngiliz basınının dikkatini çekti. İngiltere’nin saygın gazetelerinden The Independent, İzmir’de özel okul ve dersanelerde matematik öğretmenliği yapan...

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2015 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2015 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sosyal medyada verdiği çevirimiçi matematik dersleriyle fenomen olan ‘Ekol Hoca’, İngiliz basınının dikkatini çekti. İngiltere’nin saygın gazetelerinden The Independent, İzmir’de özel okul ve dersanelerde matematik öğretmenliği yapan Mustafa Mete Ekol’ün, Periscope adlı çevirimiçi uygulama sayesinde, öğrencilere internet üzerinden yaptığı canlı yayınla verdiği dersleri haber konusu yaptı.

“Bu Türk öğretmen, Periscope kullanarak hükümetin uyguladığı yasağa meydan okuyor” başlığıyla aktarılan haberde, Türk hükümetinin kapattığı özel okul ve dersanelerden birinde çalışan matematik öğretmeninin, Periscope üzerinden canlı yayınla verdiği derslerin her birine en az bin öğrencinin ilgi gösterdiği belirtildi.

“SIRADAN BİR MATEMATİK ÖĞRETMENİ DEĞİL”

Gazete, “Bu Türk öğretmen sıradan bir matematik öğretmeni değil” ifadeleriyle Ekol Hoca’nın, her sabah saat 05.30’dan akşama kadar hiçbir maddi karşılık beklemeden, özveriyle internetten yaptığı canlı yayın derslerinin, bir çok öğrenciyi aydınlattığını ve bu derslerin onlara çok yardımcı olduğunu belirtti.

Haberde, Hizmet Hareketi’ne ait özel okulların hedef gösterilerek kapatılması ve hükümet tarafından bu okullarda çalışan öğretmenlere verilen devlet okullarına yerleştirilme sözünün de yerine getirilmediği aktarıldı. Ayrıca gazete, bu kararın 17–25 Aralık yolsuzluk operasyonlarının ardından uygulandığına da dikkat çekti.

Ekol Hoca’nın da görüşlerine yer verilen haberde, fenomen matematik öğretmeninin hükümetin eğitimde var olan eşitsizliği önlemek amacıyla özel okulları kapatma kararının, beklenilenin aksine ters bir etki oluşturduğunu belirtti.

“EĞİTİM ENGELLENEMEZ”

Ekol Hoca, internet üzerinden yayına nasıl başladığını ise “Özel okul ve dersanelerin kapatılmaması için düzenlenen protestoların çok etkili olmadığını görünce, Twitter ve Periscope gibi sosyal medya alanlarını kullanarak ders vermeye başladım. Periscope başlı başına mükemmel bir uygulama ve herkese göstermiş oldum ki, eğitim, hiçbir koşul, kısıtlama ve yasaklama altında engellenemez.” ifadeleriyle anlattı.

Öte yandan İngiliz gazete, sadece Türkiye’den değil, NASA, Beyaz Saray gibi yerlerden de bazı temsilcilerin de Ekol Hoca’ylaözel görüşmeler yaparak işine destek verdiğini vurguladı.

Fenomen matematik öğretmeninin başarılarını takip eden Periscope uygulaması CEO’su Kayvon Beykpour da daha önce Türk öğretmenin uygulamaya ilişkin başka fikirlere de ilham kaynağı olduğunu belirtmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.