Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Faruk Çelik: İlaç sektörünün sorunları EKK'ya taşınacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ilaç sanayinin temsilcileriyle bir araya geldi. Çelik, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın da katıldığı toplantının ardından ilaç sektörünün...

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2014 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2014 13:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Faruk Çelik: İlaç sektörünün sorunları EKK'ya taşınacak
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ilaç sanayinin temsilcileriyle bir araya geldi. Çelik, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın da katıldığı toplantının ardından ilaç sektörünün sıkıntıların Ekonomi Koordinasyon Kurulu'na (EKK) iletileceğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sağlık Bakanı Mehmet Müzezzinoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve ilaç sektörü temsilcileriyle Bakanlığında bir araya geldi. Toplantıya, Geliştirici İlaç Firmaları Derneği, Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği ve Türkiye İlaç Sanayi Derneği gibi çeşitli dernek ve sendika temsilcileri katıldı.

Toplantı öncesi konuşan Bakan Çelik, geçtiğimiz günlerde ilaç sanayinin temsilcileri ile bir araya geldiklerini söyledi. Bazı temel sorunların birlikte ele alındığını belirten Çelik, “Orada gördük ki, öncelikli olarak 3 bakanla bir görüşmenin arkasından yapılacak değerlendirmeler sonucunda Ekonomi Koordinasyon Kurulu'na (EKK) konunun taşınmasının yerinde olacağı anlayışıyla ben değerli bakanlarımdan rica ettim, sağ olsunlar kırmadılar ve bugün bu güzel buluşmayı gerçekleştiriyoruz.” dedi.

İlaç sektörünün son derece önemli olduğunu kaydeden Çelik, “İlaç çok önemli 77 milyonun tümünü ilgilendiren bir konudan bahsediyoruz. Burada alınacak olan kararların sağlıklı bir alt yapı çalışmasıyla gerçekleşmesinde büyük yarar var. Amacımızda bu. İnşallah bu toplantı verimli bir toplantı olur. Gündem olarak Sosyal Güvenlik Kurumu’muzun bir 10 dakikalık bir sunumu olacak. Daha sonra ilaç sanayini temsilen burada bulunan değerli arkadaşların görüşlerini dinleyeceğiz ve sonunda da yapılacak birlikte değerlendirme ile toplantıyı kapatacağız.” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.