Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Facia! 2 kişi can verdi...

Rize’nin Pazar İlçesi’nde şiddetli yağış sonrası meydana gelen heyelanda yıkılan evinde altında kalan karı koca hayatlarını kaybetti. Sağlık ekipleri, çiftin cansız bedenlerini birbirine sarılmış halde buldu.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2016 08:52
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2016 08:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Facia! 2 kişi can verdi...
Rize'nin Pazar İlçesi Aktaş Köyü'nde heyelan altında kalan bir evde 60 yaşındaki Ümmiye Doğan ile 61 yaşındaki eşi Kemal Doğan hayatını kaybetti.

Aktaş Köyü'nde gece 03.00 sıralarında meydana gelen heyelan sonucu Doğan ailesinin yaşadığı ev toprak altında kaldı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen AFAD ekipleri, toprak altından Ümmiye (60) ve Kemal Doğan (61) çiftinin cesetlerini çıkardı.

Pazar Kaymakamı Selçuk Arslan, heyelana dün gün boyu yağan şiddetli yağışların neden olduğunu belirtti.

"ÇAY TOPLAMAK İÇİN GELDİLER, TOPRAK ALTINA KALDILAR"

Aktaş Köyü’ndeki heyelanda toprak altında kalarak ölen Ümmiye ve Kemal Doğan çiftinin İstanbul’dan çay toplamak için memleketlerine geldikleri ve dönüş için hazırlık yaptıkları belirlendi.

''CANSIZ BEDENLERİ BİRBİRİNE SARILMIŞ OLARAK BULUNDU''

Kemal Doğan'ın eniştesi Süleyman Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, gece çok büyük bir gürültü ile uyandıklarını ve söz konusu evin çöktüğünü gördüklerini söyledi.

Durumu jandarmaya bildirmelerinin ardından yetkililerin gelerek çalışmaya başladığını belirten Doğan, "Böyle bir şey daha önce hiç görmedim. Yoğun bir çalışma yaptık ama maalesef kurtaramadık. Sağlık ekipleri, cansız bedenlerine birbirine sarılmış olarak ulaştı." diye konuştu.

"KİMSEM KALMADI"

Heyelanda ağabeyini kaybeden Fatma Doğan, sabaha karşı büyük bir gürültü ile uyandıklarını belirterek, "Yardım çığlıkları attık. İlk anda sesimizi duyan olmadı. Büyük bir felaket yaşadık. Annem babam yoktu. Hayattaki tek yakınım ağabeyimdi. Kimsem kalmadı, yalnız kaldım" diyerek gözyaşı döktü.

Doğan çiftinin komşuları da, gece boyu devam eden şiddetli yağış nedeniyle yamacın büyük bir gürültü ile koptuğunu ve evin toprak altında kaldığını anlattı.

Yaklaşık 30 yıllık evli olan ve çocukları bulunmayan Ümmiye ve Kemal Doğan çiftinin cesetleri otopsi için Kaçkar Bölge Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Çiftin cenazesi yarın kılınacak namazın ardından toprağa verilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.