Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ETÜ'de akademik yıl açıldı

Erzurum Teknik Üniversitesi'nde (ETÜ) 2013-2014 akademik yılı açılışı törenle gerçekleşti. Açılışta gençlere anarşi ortamlarından uzak durmaları çağrısında bulunan Vali Ahmet Altıparmak, "Kanınızın kaynadığı bir dönemdesiniz....

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 15:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ETÜ'de akademik yıl açıldı
Erzurum Teknik Üniversitesi'nde (ETÜ) 2013-2014 akademik yılı açılışı törenle gerçekleşti. Açılışta gençlere anarşi ortamlarından uzak durmaları çağrısında bulunan Vali Ahmet Altıparmak, "Kanınızın kaynadığı bir dönemdesiniz. Fikrinizi özgürcü söyleyin, arkanızdayım, ama anarşiden uzak durun." dedi.

Akademik yıl açılış töreni, ETÜ merkezi derslikler binası konferans salonunda düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ETÜ'yü tanıtıcı sunum yapıldı. Moleküler Biyoloji ve Genetik Mühendisliği bölümü öğrencilerinden Burak Helvacı, öğrenciler adına konuşma yaptı. Helvacı, çalışma ve başarıları ile ETÜ öğrencilerinin Türkiye'yi 21. yüzyıla taşıyacağını söyledi. ETÜ'nün yeni bir devlet üniversitesi olduğunu ve bazı eksiklikleri de bulunduğuna değinen Helvacı, "Yeni bir üniversiteyiz. Doğal olarak bazı eksikliklerimiz bulunuyor. Ancak bu eksiklikler de hızla giderilmekte." dedi.

ÜNİVERSİTELERİN SOSYAL SORUMLULUK AHLAKI VAR

ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, üniversitelerin tarihsel gelişimi hakkında bilgi verdi. Rektör Yaylalı, üniversitelerin sadece bilgi üreten merkezler olmadığını ifade etti. Yaylalı, üniversitelerin bilim üreten, düşünce merkezleri olduğunu kaydetti. Çağdaş üniversitelerin demokrat ve katılımcı bireyler yetiştirdiğinin altını çizen Rektör Yaylalı, "Üniversiteler meslek edindirmezler. Üniversiteler sosyal sorumluluk ahlakı gereği bilim üretir, bulundukları şehirlerin, bölgelerin, ülkelerin sanayi, tarım, turizm başta olmak üzere çeşitli sektörlerinin gelişimine katkı sunar. Toplumsal dönüşüme katkı sağlar. Üniversitelerin misyonu bilgi üretmek ve yaymaktır." diye konuştu.

"ANARŞİDEN UZAK DURUN"

Vali Ahmet Altıparmak, ETÜ'nün Erzurum'un ikinci devlet üniversitesi olduğunu belirtti. Vali, yeni bir üniversitenin akademik kadrosunun da heyecanlı olmasının sevinç verici olduğunu kaydetti. Vali Altıparmak, öğrencilere kitap okumaları, spor yapmaları, Erzurum'un tarihi ve kültürel dokusunu iyice öğrenmelerini istedi.

Öğrencilerden demokratik ortamlarda fikirlerini ortaya sunmalarını ve bu konuda kendilerinin her zaman arkasında olacağına dikkat çeken Vali Altıparmak, "Demokratik ortamlarda fikirlerinizi ortaya sunmanız halinde her zaman arkanızdayım. Kanınızın kaynama dönemindesiniz. Yasal olmayan, anarşi ortamlarından uzak durun. Anarşiye düşmeyin. Farklı fikirlere saygılı olun ki sizlerin fikirleri de saygı görsün." diye konuştu.

Öte yandan Sermaye Piyasası Kurulu Üyesi, Şair Nurullah Genç açılış dersinde 'Yönetim Sanatı'nı anlattı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.