Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ETİK Başkanı İşler: Balçova Termal aynı konseptte devam etmeli

Büyükşehir Kanunu gereği 2014 yılındaki yerel seçimlerin ardından kapatılacak İzmir İl Özel İdaresi'nin yaklaşık 3,5 milyar liralık gayrimenkullerinin paylaşılması hakkında bir açıklama da turizm sektöründen geldi. Türkiye Otelciler...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 12:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Büyükşehir Kanunu gereği 2014 yılındaki yerel seçimlerin ardından kapatılacak İzmir İl Özel İdaresi'nin yaklaşık 3,5 milyar liralık gayrimenkullerinin paylaşılması hakkında bir açıklama da turizm sektöründen geldi. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, aralarında Balçova Termal Otel, Kaya Termal Otel, Bozdağ Kayak Tesisleri, Sümerbank arazisinin bir bölümü ve Selçuk Havaalanı gibi mülklerin de yer aldığı İl Özel İdare'nin gayrimenkullerinin paylaşımının dikkatli yapılmasını, siyaset ve bürokrasiye kurban edilmemesini istedi.

Özellikle termal ve sağlık turizminde sadece İzmir değil, Türkiye’nin önemli markalarından olan Balçova Termal Tesisleri'nin Kültür ve Turizm Bakanlığı'na, Sağlık Bakanlığı'na ya da İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne verilmesi ihtimallerinin çeşitli kesimlerce dile getirildiğini belirten İşler, “Ülkemizde turizm çeşitliliği olarak 30 yıldır gelişmeye çalışan sağlık turizminin ilk tohumlarını, sektör olarak biz Balçova Termal'de attık. 176 dönüme sahip Balçova Termal, bu anlamda Türkiye’deki ilk sağlık turizmi tatil köyüdür. Büyük bir deneyim, birikim ve mücadele sonucunda önce Sayın Mehmet Ali Çalkaya, ardından Sayın Turabi Çelebi'nin büyük emek ve birikimleriyle ileriye taşıdığı ve bir başarı hikayesi olan Balçova Termal Tesisleri'nin aynı konseptteki sürdürebilirliğini sağlamalıyız. Her sene ortalama yüzde 90-95 dolulukla hizmet veren, termal ve sağlık turizminde önemli bir marka haline gelmiş olan tesisimiz, özellikle Nordik ülkelerindeki turisti şehrimize kazandırmıştır. Bu yönüyle ülkemize tanıtım, vergi, istihdam ve katma değer sağlayan tesisin akıbeti, onu yaratan ve bu noktaya getiren sektöre teslim edilmelidir.” dedi.

Balçova Termal'in bugünkü başarısının gerisinde kalınmamasını tavsiye eden ETİK Başkanı İşler, şunları söyledi: "Hattâ daha parlak bir geleceğe doğru yelken açmalıdır. Dört yıldızlı Balçova Termal, konseptini koruyarak beş yıldızlı tesis kalitesine çıkarılmalı, hizmet çıtası yükseltilmelidir. Tesis kime devredilirse devredilsin kesinlikle yeşil alanları korunmalıdır, betonlaşmanın önüne geçilmelidir. Şu anda Balçova Termal’de, bir oda başına 762 metrekare yeşil alan düşmektedir. Bu alanın 400 metrekarenin altına düşmesi, bir kırmızı çizgi ihlâli sayılmalıdır. Balçova Termal, turizm yapma kisvesi altında ikinci konut ve rezidansları diken rant düşkünlerine verilmemelidir."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.