Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ethem Sarısülük, hayatını kaybettiği Kızılay'da anıldı

Ankara Kızılay’daki Gezi parkına destek eylemini sırasında polis kurşunuyla öldüğü iddia edilen Ethem Sarısülük, vurulduğu yerde anıldı. Sarısülük’ün öldüğü yere karanfil bırakıldı. Kendilerine Ankara Dayanışması adını...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 14:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara Kızılay’daki Gezi parkına destek eylemini sırasında polis kurşunuyla öldüğü iddia edilen Ethem Sarısülük, vurulduğu yerde anıldı. Sarısülük’ün öldüğü yere karanfil bırakıldı.

Kendilerine Ankara Dayanışması adını veren bir grup ve Ethem Sarısülük’ün yakınları, 28 Ekim’de gerçekleşecek dava öncesi Ankara Kızılay Meydanı'nda bir araya geldi. ‘1 Haziran da buradaydık’, ‘Ethem için, adalet için, 28 Ekim'de Adliyedeyiz’ dövizleri taşıdı. Grup adına açıklamayı okuyan Sıla Uzunpınar, 28 Ekim 2013 Pazartesi günü Sarısülük davasının ikinci duruşmasının yapılacağını hatırlattı. Uzunpınar, “Ethem’in katilinden bugüne kadar geçen süreçte gelişen olaylar gösteriyor ki katil değil, katledilenler yargılanmak isteniyor. Katil polis terfi ettirilmesi bile ne yapılmaya çalışıldığına dair önemli ipuçları veriyor.” dedi. Ethem Sarısülük’e sahip çıkmanın herkesin görevini olduğunu, adaletin gerçekleşmesi için kendilerinin de sorumlu olduğunu aktardı.

Yapılan açıklamanın ardından Sarısülük’ün kardeşleri ve toplanan grup, Sarısülük’ün öldüğü yere karanfil bıraktı. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.