Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ESOGÜ: Terörü lanetliyoruz, insanımız sağduyulu olmalı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Senatosu (ESOGÜ), her türlü terör olayını lanetlediklerini, Türk halkının da sağduyu ve birlik ruhuyla bu terörün üstesinden geleceğini açıkladı.ESOGÜ Senatosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’nin...

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2015 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2015 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Senatosu (ESOGÜ), her türlü terör olayını lanetlediklerini, Türk halkının da sağduyu ve birlik ruhuyla bu terörün üstesinden geleceğini açıkladı.

ESOGÜ Senatosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’nin huzur ve güven ortamı ile birlik ve beraberliğini hedefleyen menfur terör saldırılarıyla Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 32 kişiyi, Adıyaman’da bir askeri ve Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde iki emniyet görevlisini kaybetmenin derin üzüntüsünü içinde oldukları belirtildi.

Açıklamada, şöyle denildi: "Komşumuz ülkelerde yaşanan insanlık dramının kaynağı olan bu eylemlerin ülkemize sıçratılmaya çalışılması, ülkemizde son yıllarda elde edilen kazanımları yok etmeye ve kendi içine kapanmasını sağlamaya dönük planların bir sonucu olduğuna ilişkin kanaatimizi kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Ülkemizde farklı kisve ve isimlerle gerçekleştirilen bütün terör eylemlerinin aynı hedef ve planın sonucu olduğu bilinmelidir. Nerede yapılırsa yapılsın, kim tarafından yapılmış olursa olsun ve hangi amaçla yapılırsa yapılsın terör insan hayatına kast ederek kaos ortamı oluşturmayı hedefleyen büyük bir insanlık suçudur."

"Bu tür eylemler ile Türkiye’de bir iç çatışma ve kaos ortamı oluşturulmak istendiği ancak ülkemiz insanlarının sağduyu ve birlik ruhuyla bunların üstesinden geleceğine inancımız tamdır." ifadesinin kullanıldığı açıklamada, "Bu duygular ve inançla Şanlıurfa ve Adıyaman’da meydana gelen menfur saldırıları lanetliyor, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine ve bütün vatandaşlarımıza baş sağlığı dileklerimizle yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz." denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.