Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Esnaf, ödüllü projenin tamamlanmasını istiyor

Nevşehir’in Kaymaklı beldesinde bulunan dünyaca ünlü yeraltı şehrinde yaklaşık 2 yıl önce başlatılan çevre düzenleme çalışmalarının son kısmını oluşturan giriş bölümünün tamamlanmamasına esnaflar tepki gösterdi.Kapadokya bölgesinin...

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2015 17:26
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2015 17:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Esnaf, ödüllü projenin tamamlanmasını istiyor
Nevşehir’in Kaymaklı beldesinde bulunan dünyaca ünlü yeraltı şehrinde yaklaşık 2 yıl önce başlatılan çevre düzenleme çalışmalarının son kısmını oluşturan giriş bölümünün tamamlanmamasına esnaflar tepki gösterdi.
Kapadokya bölgesinin en fazla ziyaret edilen merkezleri arasında yer alan Kaymaklı yeraltı şehrinin çevresinde yapılan proje, Yeraltı Şehri çevresindeki alanları güzelleştirmek için Kaymaklı Belediyesi tarafından başlatılmış, Nevşehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanmış, Tarihi Kentler Birliği'nce de ödüle layık görülmüştü.

Esnaflardan Ahmet Bayraktar, Kaymaklı Yeraltı Şehri Çevre Temizleme Projesi'nde son aşama olan tünel yapımına gelindiğini ama burada durdurulduğunu söyledi. Bayraktar, durdurma sebebini ise özelleştirme sonunda yeraltı şehrinin gişelerinin işletimini alan firma olduğuna inandıklarını kaydetti.

Firmanın, gişelerin yanına iş yeri yapılarak kendisinin işletmesini istediğini anlatan Bayraktar, “Esnaflar olarak biz de belediyemizde buna karşı çıkıyoruz. Devlet yetkililerinden tek isteğimiz projemizin tamamlanmasıdır. Projemiz, Anıtlar Yüksek Kurulu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan onaylıdır. Bakanlık ödül verdi, şimdi de durdurdu. Biz bunu anlamakta güçlük çekiyoruz. Turizm sezonumuz mart ayı ile birlikte açılacak. Buradaki dükkanlara yüksek kiralar ödüyoruz. Önümüzü görmek istiyoruz. Bakanlık desteği ile Belediyemiz projeyi tamamladığında esnaflar olarak işimize bakarız. Bakanlık'tan giriş tünelini bitirmesini istiyoruz. Bize engel olunmasın. Eğer firma giriş kısmına iş yeri yaptırırsa 35 esnaf büyük zarar görür. İş yerlerimizi belki de kapatma durumuna geleceğiz. Şirket yetkililerine başka alanlarda yer gösterilerek dükkan yapılabileceği belirtildi ama istemediler. Sadece tünelin giriş ve çıkışında yer istiyorlar.” dedi.

Yeraltı şehri esnaflarından İlker Alkaş ise "Hükümet ve belediye başkanı AK Parti’den olmasına rağmen burası özel bir firma nedeniyle durduruldu. Ben, devlet mi, bu firma mı daha güçlü diye kuşku duyuyorum. Hangisinin daha güçlü olduğu, dükkanların yapılıp yapılmamasıyla ortaya çıkacak. Benim kuşkularım bunlar ve büyükte korkularım var. Bu şirket işi durdurabiliyorsa demek ki değişik güçler var. Şirkete giriş-çıkış kısmına güzel dükkanlar yapılırsa tüm esnaf mağdur olacak. Başka bir alanı da istemiyor. Sadece giriş-çıkış yerini istiyor. Bu da tüm esnafların yok olması demektir.” şeklinde konuştu.

'Kaymaklı Yer altı Şehri Kentsel Tasarım ve Çevre Düzenleme Projesi' adıyla 2 yıldır süren projenin maliyeti yaklaşık 3 milyon TL olarak belirtiliyor. Proje çerçevesinde, yeraltı şehri civarındaki barakalar yıkılarak yerine 33 yeni iş yeri, wc ve otopark yapıldı. Projenin son etabı ise yeraltı şehri girişinde bulunan 60 civarındaki merdivenin tünel yapılarak kaldırılması idi. Proje burada durduruldu. Ellerindeki pankartlarla basın açıklamasına katılan esnaflar, sonrasında olaysız şekilde dağıldı.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.