Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eskişehir'de terör operasyonu: 14 gözaltı

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından bölücü terör örgüt mensuplarına yönelik Eskişehir merkezli operasyonda 12'si Eskişehir'de, 2'si İstanbul'da olmak üzere 14 kişi gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2016 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2016 11:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir'de terör operasyonu: 14 gözaltı

Polis ekiplerinin uzun süre önce başlattıkları takip ve çalışmalar sonucu bu sabah 06.00 sıralarında operasyon başlatıldı. Daha önce belirlenmiş evlere eş zamanlı baskın düzenlendi. Operasyonun Eskişehir ayağında 12 şüpheli, çok sayıda örgütsel doküman ve malzeme ile ele geçirildi. Aynı saatlerde 2 şüpheli de İstanbul’da yakalandı. Yakalanan 14 şüpheli gözaltına alındı. İstanbul’da yakalanan 2 şüphelinin işlemlerinin ardından Eskişehir’e getirileceği öğrenildi. Operasyonunun tamamlanmasının ardından Eskişehir'de gözaltına alınan şüpheliler, sorgulama öncesi doktor raporu için hastaneye götürüldü.

Operasyon ile ilgili açıklama yapan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, “Arkadaşlarımız bir süredir üzerinde çalıştıkları bir konuyu şuanda operasyona dönüştürmüş durumdalar. Eskişehir'de 12, İstanbul'da 2 olmak üzere toplam 14 şüpheli gözaltına alınmış durumda. Adli işlemleri sürüyor. Şahıslar bir süredir terör örgütünün propagandasını yapan, bu konuda teröristlere sahiplenmeye çalışan bu manada değişik eylemler içerisinde olan kişilerdi. Bu noktada şuanda işlemleri devam ediyor. En son tabii ki bu menfur saldırı aslında aynı olayın uzantısı olarak ülkemizin huzur ve birliğini bozmaya yönelik eylemdir. İşin içinde terör örgütü vardır. Bu kapsamda Eskişehir için sevindirici olan, yakalanan kişilerin hiç birinin Eskişehir nüfusuna kayıtlı olmamasıdır. Genelde dışarıdan gelen kişiler, öğrenciler ve bu kapsamda olan şahıslar. Adli işlemler devam ediyor. Biz her türlü tedbirimizi aldık. Halkımızın huzur ve güvenliği için arkadaşlarımızı çalışıyor. Yapılan arama ve kontrollerde çok sayıda örgütsel doküman ve malzeme ele geçirildi" dedi. 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.